Naturistvettregler

Tenk deg en dag på stranden uten badedrakt i varm og myk sommerbris. Kaste seg ut i Middelhavet, Adriaterhavet eller Atlanterhavet. Her er en liten guide og noen retningslinjer til deg som vil legge igjen bikinien og badebuksa hjemme i sommer.

Publisert
Sist oppdatert

Peeping Toms are the product of a repressive education. If we ignore their presence, we can cure them, står det på et skilt på stranden Illa Roja i Costa Brava. Peeping Toms, eller kikkere, er ikke alltid mulig å unngå på naturiststranda. Strandskiltet oppfordrer imidlertid naturistene til å ignorere dem. Her er flere tips og vink tilknyttet nakensoling:

Naturistetikette på stranda

Nude Travel Guide har dette på hjertet når det kommer til god oppførsel på beachen:

Stirring er uhøflig og respektløst. Er det bare spenningen du er ute etter på naturiststranda anbefales du heller å kjøpe et glossy magasin.Ikke vær redd for å sitte på håndduken din.Elsker du å knipse i vei med kamera og sikre deg feriefotominner bør du spørre om tillatelse av de som eventuelt kommer nakne med på dine bilder.Solen er sterk. Husk å smøre deg inn ekstra godt med solkrem på områder av kroppen som sjelden får sol ellers i året.Noen steder er kun for nakenbading og -soling, andre steder har mer utvidet naturisme der du kan gå rundt i landsbyer, på butikker og restauranter naken.Vil du være tekstilfri på strender som ikke er merket, bør du sjekke om det strider mot god tone eller lovene i det landet du besøker. Husk å ta hensyn til andre.Legg badetøy til "tørk" til side for der du soler deg naken på strender som ikke er registrerte nakenstrender. Dette som en advarsel til de som eventuelt måtte komme forbi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.