Naturkatastrofe, eller bare flom?

Flommen i Praha i fjor, ga også en flom av avbestillinger. Men bør de som avbestilte få pengene tilbake?

Publisert
Sist oppdatert

Klageren i saken som ble behandlet av Reklamasjonsnemnda for pakkereiser i mai, valgte å avbestille sin reise etter rapporter om flom i Praha. Klageren mener at oversvømmelsen må sees på som en naturkatastrofe. Veier var stengt, det samme var flere broer og deler av gamlebyen samt mange av restaurantene langs elven.

Skroll ned for mer.

Katastrofe eller ei?

Bilde fra ambassaden i Praha.
Bilde fra ambassaden i Praha. Vis mer


Reiseselskapet Scandorama har refundert halve beløpet, som følger av vilkårene for avbestilling. Men klager vil ha hele summen tilbake. Reiseselskapet sier at UD ikke frarådet besøk i Praha. De sier videre at Gamlebyen ikke var stengt, og at de fleste restauranter var åpne.

Ingen naturkatastrofe mener nemnda

Nemnda bekrefter at kunder har rett til å få pengene tilbake om reisemålet rammes av naturkatastrofer de siste 14 dagene før pakkereisen, og om denne katastrofen fører til vesentlige mangler ved reisen. Det betyr at ikke alle typer naturkatastrofer gir rett til avbestilling og full refusjon.

I dette tilfellet er nemnda av den oppfattning at flommen var en naturkatastrofe, men at forholdene i Praha ikke var slik at formålet med turen ble ødelagt. Klager får ikke medhold i kravet om full refusjon.

Flere klagesaker

DinSide Reise omtaler jevnlig kjennelser fra Reklamasjonsnemndene for pakkereiser og rutefly.

 • Her finner du flere klagesaker.
 • Slik klager du på flyreisen.

 • Slik klager du på charterreisen.
 • De mest utrolige klagesakene kan du lese her.
 • Verktøy for reiselyst


  Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.


  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer