Navnet skjemmer ingen

Condom, Cocktown, Musa, Knuken og Skrukkefylla. Tissvassklumptjønnin eller Utro. Nei, dette er ikke innledningen til en erotisk og halvpornografisk novelle. Snarere tvert i mot er det norske og europeiske stedsnavn det dreier seg om.

Den lille byen i Østerrike sliter med ivrige turister som stjeler dette skiltet. Foto: www.fucking.at
Den lille byen i Østerrike sliter med ivrige turister som stjeler dette skiltet. Foto: www.fucking.at Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du ofte måttet trekke på smilebåndet når du har vært ute og reist, i det bussen eksempelvis kjører forbi skiltet Petting i Østerrike eller Dildo i Newfoundland, Canada? Stedsnavn kan være med på å sette en pikant og artig spiss på reisen, og får det selv de snuskete råtassene til å rødme er det enda bedre. Noen steder har stedsnavn også blitt big business og en turistattraksjon i seg selv.

En østerrisk turistmagnet

I den lille byen Fucking, som ligger mellom Salzburg og Braunau ved grensen til Tyskland, har de 150 innbyggerne slitt med ivrige og lattermilde turister som stikker av med navneskiltene, samt stor interesse fra media i lang tid. For kort tid siden så innbyggerne seg nødt til å arrangere en avstemning for eller mot navnebytte. Innbyggerne valgte imidlertid å beholde navnet, freidige skilttyver til tross. Er du i området kan du fortsatt få kjøpt en frekk, liten t-skjorte fra landsbyen, med andre ord. Lignende avstemninger har også funnet sted i andre østerrikske byer som Wank am see, Petting, Vomitville og Windpassing. Morsomme navn er kanskje ikke alltid like festlig for innbyggerne selv, skal vi tro utviklingen i antall folkeavstemninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer