Nederlandsk bro nominert til designpris

Den er ikke som broer flest.

DET ER EN BRO: I et land som delvis ligger under havflaten, er kanskje ikke ideen om en nedsenket bro så fjern? Foto: RO&AD architecten
DET ER EN BRO: I et land som delvis ligger under havflaten, er kanskje ikke ideen om en nedsenket bro så fjern? Foto: RO&AD architecten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne broen - om vi kan kalle den det - i Nederland, er egnet til å vekke oppsikt. På grunn av sin nedsenkete tilstand.

Broen designet av arkitektene RO&AD architecten er nominert til Dutch Design Awards 2011, og vi er ikke så forundret. For mens vi er vant til å forestille oss en bro som noe som går OVER et hinder, så går denne broen rett gjennom hinderet. I dette tilfellet gjennom vannet i en kanal.

Fra høyre til venstre og omvent: Sjekk denne bilbroen

Moses er navnet

Broen har fått navnet Moses, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. For den får vannet til å dele seg, og gjør det mulig for mennesker å krysse kanalen uten å bli våt.

Sett fra litt hold er den nærmest usynlig, noe som også er den uttalte hensikten fra arkitektenes hold.

Broen er laget for at fotgjengere skal få tilgang til Fort de Roovere. Fort de Roovere tilhører West Brabant Water Line, en forsvarslinje av fort og byer i det sørvestlige Nederland. Forsvarsverkene er fra 1600-tallet, og er nylig renovert for å gi tilgang til fotgjengere og syklister. Forsvarsverkene består blant annet av kanaler som er for dype til å passere til fots, samtidig som de er for grunne til å være egnet for båttransport av tropper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer