Er det billig på taxfree på danskebåten?

Nei, det lønner seg ikke alltid å handle vin, øl og sprit på danskebåten

Vi har sjekket prisene på alkohol og brus på danskebåtene og i danske butikker.

TAXFREE PÅ DANSKEBÅTEN? Vi har sjekket prisene på øl, vin, sprit og brus på danskebåtene Stena Line til Frederikshavn og Color Line til Hirtshals - og sammenliknet det med prisene i danske butikker. Og nei: Det er ikke alltid det lønner seg å handle om bord ... Foto: Kristin Sørdal
TAXFREE PÅ DANSKEBÅTEN? Vi har sjekket prisene på øl, vin, sprit og brus på danskebåtene Stena Line til Frederikshavn og Color Line til Hirtshals - og sammenliknet det med prisene i danske butikker. Og nei: Det er ikke alltid det lønner seg å handle om bord ... Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dinside har vært på tur med danskebåtene til Stena Line og Color Line på strekningene Oslo-Frederikshavn og Larvik-Hirtshals, blant annet for å sjekke ut tilbudene om bord.

Vi har sjekket prisene på mat og drikke på kafeene og restaurantene om bord – og vi har sjekket prisene på taxfreevarer.

Og som du kan se av prisene på alkohol og annen drikke i denne artikkelen: Det er ikke alt det lønner seg å kjøpe på båtenes ombordbutikker.

Noe kan det lønne seg å vente med å handle til du er i land – og heller oppsøke en dansk matbutikk. Der kan du kjøpe alt fra brus til øl, vin og sprit.

Sjekk prisforskjellene

Nesten halvparten av produktene vi har funnet både om bord på en av båtene og i en av butikkene vi har sjekket, er billigere på land i Danmark:

  • 8 av 17 produkter er billigere i butikk i Danmark
  • 9 av 17 produkter er billigere om bord

Som du kan se av prisene nedenfor, ser det ut til at du bør kjøpe akevitten, ølen og brusen på land – mens det kan være gode priser på vin om bord.

SJEKK PRISENE: Og husk at Color Line har prisgaranti på alt av taxfreevarer - også vin, sprit og øl. Foto: Kristin Sørdal
SJEKK PRISENE: Og husk at Color Line har prisgaranti på alt av taxfreevarer - også vin, sprit og øl. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Her kan du se prisene:

Alle prisene er oppgitt i norske kroner. De danske prisene er innhentet hos Føtex i Frederikshavn og Fakta i Hirtshals, og det er den billigste butikkprisen som er oppgitt nedenfor. Alle priser er omregnet til norske kroner etter kurs 22. juni (126,63). Alle prisene er innhentet i perioden 18.-20. juni. Prisene for brennevin er i literspris, mens vinprisene er for 0,75 liter.

Color Line Stena Line Danmark
Baileys199 (2 for 299)199236
Aperol149169177
Tullamore Dew Whiskey279257
Bombay Sapphire Gin199239217
Masi Bonacosta/Masianco89138
Jägermeister239217
Bacardi (vanlig/sitron, e.l)199161
Masi, Rosa dei Masi89138 (2 for 227
Faustino V Blanco79127
Faustino I159184
Masi campofiorin109138 (2 for 227)
Lindemans Bin 457975
Star of Bombay399595
Linie Aqvavit219208
Aalborg Jubilæums Akvavit249177
Carlsberg 24stk149 (2 for 249)159127
cola 24x33cl119101

Godt utvalg i butikkene

Det har ikke vært lett å finne samme viner om bord på båtene og i butikkene på land i Danmark. Det betyr ikke at det er et dårligere utvalg i butikkene enn om bord – det er heller tvert om:

Om du oppsøker en større dagligvarebutikk på land, er det godt utvalg viner – og mange gode tilbud, som rabatter om du kjøper to flasker. Det er også gode priser på kasser med øl – ofte med begrensninger på antall kasser du kan kjøpe.

BUTIKKENS EGEN VINKJELLER: Her kan du se litt av det store utvalget hos Føtex i Frederikshavn. Foto: Berit B. Njarga
BUTIKKENS EGEN VINKJELLER: Her kan du se litt av det store utvalget hos Føtex i Frederikshavn. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Prisgaranti

Merk deg også at Color Line har prisgaranti på taxfreevarer kjøp om bord:

Garantien gjelder på alkohol, tobakk, søtsaker, gaveartikler, parfyme og kosmetikk. Dersom du skulle finne varer til en lavere pris i Danmark enn det du har betalt på båten, kan du få prisdifferansen utbetalt.

Du må da ta med dokumentasjon på prisen du har betalt for varen om bord, samt dokumentasjon på den lavere prisen du har funnet, som for eksempel et bilde av en salgsplakat eller liknende.

Du må reise med Color Line på returen, og framvise all dokumentasjon i resepsjonen om bord, hvor du også får utbetalt differansen.

Du kan se hva det koster å more seg om bord, i denne artikkelen:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer