Ikke ta med dette på storbyferie:

Nei, dropp det

Det er flere ting du ikke bør ta med på ferie. Her har vi fem kjappe tips til å gjøre storbyturen enklere og bedre.

BAGASJESMELL: Det er lett å pakke med seg for mye, og ved overvekt blir reisen fort ekstra kostbar. Foto: Odd Roar Lange
BAGASJESMELL: Det er lett å pakke med seg for mye, og ved overvekt blir reisen fort ekstra kostbar. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange av oss som alltid pakker med seg mye mer enn det vi trenger når vi skal ut og reise. Spesielt i forbindelse med storbyferien.

For sannheten er at du trolig klarer deg med halvparten av det du har i bagasjen - dersom du pakker riktig. Og det kan jo være smart, om du skal få plass til alt du har lyst til å shoppe på turen.

Men du kan bli en pakkeekspert. Her er fem tips med på reisen.

5. Sjampo og balsam

Skal du bo på hotell, trenger du ikke ta med deg sjampo og balsam. Håret ditt tar selvsagt ikke skade av å bruke sjampoen som er på hotellet i et par dager.

Hvorfor skal du ta med deg dyr og volumkrevende sjampo hjemmefra, når du likevel tar med deg hotellsjampoen hjem?

Bruker du den ikke på hotellet, så bruker du den i alle fall ikke hjemme. Bruk hotellsjampo og du sparer brått 400 gram bagasjevekt.

4. Sjekk været

Ikke pakk med deg for mye klær. Start med å lage en liste over det du trenger, og velg nøytrale farger som passer sammen. Da kan du kombinere plaggene.

Sjekk deretter værmeldingen på bestemmelsesstedet. Skulle det bli mye dårligere enn du trodde, så får du heller kjøpe deg en genser på reisemålet. Ta heller med litt vaskemiddel (i en plastpose) enn enda flere gensere og bukser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.