Ikke ta med dette på storbyferie:

Nei, dropp det

Det er flere ting du ikke bør ta med på ferie. Her har vi fem kjappe tips til å gjøre storbyturen enklere og bedre.

BAGASJESMELL: Det er lett å pakke med seg for mye, og ved overvekt blir reisen fort ekstra kostbar. Foto: Odd Roar Lange
BAGASJESMELL: Det er lett å pakke med seg for mye, og ved overvekt blir reisen fort ekstra kostbar. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange av oss som alltid pakker med seg mye mer enn det vi trenger når vi skal ut og reise. Spesielt i forbindelse med storbyferien.

For sannheten er at du trolig klarer deg med halvparten av det du har i bagasjen - dersom du pakker riktig. Og det kan jo være smart, om du skal få plass til alt du har lyst til å shoppe på turen.

Men du kan bli en pakkeekspert. Her er fem tips med på reisen.

BIRD: Bird sin nye funksjon gjenkjenner at du kjører på fortauet, og vil sakke ned farten når elsparkesyklisten nærmer seg en fortauskant. Foto: Bird Vis mer

5. Sjampo og balsam

Skal du bo på hotell, trenger du ikke ta med deg sjampo og balsam. Håret ditt tar selvsagt ikke skade av å bruke sjampoen som er på hotellet i et par dager.

Hvorfor skal du ta med deg dyr og volumkrevende sjampo hjemmefra, når du likevel tar med deg hotellsjampoen hjem?

Bruker du den ikke på hotellet, så bruker du den i alle fall ikke hjemme. Bruk hotellsjampo og du sparer brått 400 gram bagasjevekt.

Vær smart: Du sparer fort en kilo bagasje bare på å droppe en full flaske shampo og balsam hjemmefra. Foto: Odd Roar Lange
Vær smart: Du sparer fort en kilo bagasje bare på å droppe en full flaske shampo og balsam hjemmefra. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

4. Sjekk været

Ikke pakk med deg for mye klær. Start med å lage en liste over det du trenger, og velg nøytrale farger som passer sammen. Da kan du kombinere plaggene.

Sjekk deretter værmeldingen på bestemmelsesstedet. Skulle det bli mye dårligere enn du trodde, så får du heller kjøpe deg en genser på reisemålet. Ta heller med litt vaskemiddel (i en plastpose) enn enda flere gensere og bukser.

Klær kan du lett vaske i hotellvasken om kvelden. Og når du våkner, har du rene klær, klare til bruk. Bruk hårføneren som klestørker hvis det er behov. Ikke ta med deg sko som ikke kan brukes ved flere anledninger.

3. Verdisakene blir igjen hjemme

Ikke ta med deg dyre klokker, smykker og armbånd. Disse er lette å miste og lette å bli frastjålet. Skulle situasjonen kreve at du absolutt ta det med, så husk å oppbevare det i safen, ikke i resepsjonen.

Og send det absolutt ikke i innsjekket bagasje, for den kan bli borte, og det er en god grunn for at forsikringsselskapene insisterer på at verdisaker skal tas med som håndbagasje.

2. Glem «smart» reiseutstyr

Det finnes utallige reportasjer som forteller deg hvilket ekstrautstyr du bare ha med på tur.

Glem det, for det er lite som er nødvendig å ha med seg. I alle fall ting som røykvarsler, vannkoker, leselampe eller døralarm. La dette bli igjen hjemme.

Dersom du skal til utlandet bør du sjekke om du trenger spesialadapter til laderen din.

Husk å lade opp alt før du drar hjemmefra. Og trenger du ladepunkter på flyplassen, og ikke finner disse, så kontakt bare rengjøringspersonalet. De vet om alle de «hemmelige» stedene.

Redningen: Skulle du mangle noe, så får du sannsynligvis kjøpt det på reisemålet. Foto: Odd Roar Lange
Redningen: Skulle du mangle noe, så får du sannsynligvis kjøpt det på reisemålet. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

1. Bibliotek på reise?

Det holder selvsagt med én guidebok for reisemålet. Du trenger ikke et helt bibliotek. Og mange ganger er det mulig å laste ned pdf-varianter av guideboka, for eksempel fra Lonely Planet. Da har du hele boka på iPaden eller telefonen din.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer