Nei, du kan ikke avbestille og få pengene tilbake

Uroligheter i populære Alanya skremmer reisende. Men det hjelper ikke å være redd.

- ALT SOM VANLIG: Charterselskapene sier at alt er som vanlig i Alanya etter demonstrasjonen søndag. Og så lenge UD ikke advarer mot å reise, går reisene som normalt - og du må forholde deg til vanlige ombooking- og avbestillingsregler. Foto: NTB SCANPIX
- ALT SOM VANLIG: Charterselskapene sier at alt er som vanlig i Alanya etter demonstrasjonen søndag. Og så lenge UD ikke advarer mot å reise, går reisene som normalt - og du må forholde deg til vanlige ombooking- og avbestillingsregler. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Krigshandlinger på den tyrkiske grensen mot Syria er ikke noe nytt, men det har ikke berørt de populære norske charterdestinasjonene i landet. Sist søndag ble imidlertid populære Alanya utsatt for en voldsom demonstrasjon.

Dette har ført til at reisende nå er bekymret for å reise til Tyrkia:

«Er det forsatt trygt å dra til Tyrkia? Når det begynner å komme saker på nettet at dere ber en holde seg borte fra sentrum i Alanya er det ikke så gøy å skulle dra ned på lørdag,» lyder ett av flere spørsmål rundt samme tema, på Star Tours Facebookside.

LES OGSÅ: Søk om tyrkisk visum på nett

- En isolert hendelse

- Dette var en isolert hendelse, fra klokken 20 til midnatt lokal tid, og siden da har situasjonen i Alanya vært som vanlig. Men ja, vi får spørsmål om det, til kundetjenesten og på Facebook. Vi har ikke hatt noen større mengder, og majoriteten er nysgjerrige på hvordan det ser ut der nede, sier Mathias Bergendahl, informasjonssjef TUI Nordic, som altså Star Tour Norge er en del av.

Også Ving har fått en del spørsmål.

- Akkurat da det skjedde, fikk vi mange spørsmål. Folk ville vite hvor trygt det var å reise og slikt, men det har roet seg nå. Det virker som det går fort over, sier Elisabeth Larsen-Vonstett, PR-sjef hos Ving Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer