Flykaos:

- Nei, reiseforsikring dekker ikke køstopp

I ettermiddag blir det trafikktopp på Gardermoen - pinsekaos i Amsterdam og Manchester.

ENDA VERRE DENNE FREDAGEN: Kork på Schipol i Amsterdam siste helg. Denne fredagen før pinsen vokste køene på utsiden fra tidlig morgen. Video: Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Nei, reiseforsikring dekker ikke forsinkelser, nye billetter eller overnatting som følge av køer og kaos på selve flyplassene.

Kommunikasjonsdirektør Andreas Handeland i If Europeiske, landets største selskap i reiseforsikringer, er krystallklar i svaret på Dagbladets spørsmål om ordinære reiseforsikringers vilkår for sommerens nye og fryktede problem:

Du risikerer å ikke komme med flyet ditt på grunn av «kork» inne på en flyplass, selv om du har møtt fram til tiden som flyselskapet eller reisearrangøren har «befalt».

Schiphol - kø utenfor

Schiphol i Amsterdam, Heathrow i London, Arlanda i Stockholm og Dublin i Irland tegner til å bli de trangeste nåløyene i Europa i sommer, vurderer flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs.

Han har mangeårig erfaring som ansatt i flere av flyselskapene.

Euronews legger til Manchester og Gatwick i rekken av kaoskandidater blant flyplasser i sommer.

Oslo Lufthavn Gardermoen tegner til å komme ut i den positive enden av skalaen.

Fredag før pinse er den travleste dagen etter pandemien med 96 000 reisende.

- Det var bare fem minutter kø i sikkerhetskontrollen da jeg kom klokka 08. Toppen blir rundt 17. Vi har fått inn ekstra mannskap, og frammøtetidene som flyselskapene har gitt, skal holde, sier kommunikasjonssjef Harald Kvam på Oslo Lufthavn Gardermoen til Dagbladet ved 15-tiden

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.