Coronaviruset

Nekter å fly med «idiotiske» regler

Ryanair-sjef Michael O’Leary har lite til overs med myndighetenes forslag om sosial distansering på fly.

SOSIAL DISTANSERING: Flyselskapene kan bli pålagt å fly med midtsetene tomme. Det får Ryanair-sjefen til å reagere. Foto: Pascal Pavania/AFP
SOSIAL DISTANSERING: Flyselskapene kan bli pålagt å fly med midtsetene tomme. Det får Ryanair-sjefen til å reagere. Foto: Pascal Pavania/AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flybransjen er blant industriene som er blitt rammest hardest av coronautbruddet. Restriksjoner fra myndigheter verden rundt gjør at folk flyr mindre, og samarbeidspartnere til SAS og Norwegian har begjært konkurs.

I Irland advarer Michael O’Leary, toppsjef i lavprisselskapet Ryanair, mot regler for sosial distansering om bord på flyene, som han omtaler som «tøv».

Overfor Financial Times sier O’Leary at hvis myndighetene insisterer på regler for sosial distansering, som innebærer at midtsetene på flyene står tomme, vil Ryanairs forretningsmodell rives i filler og de vil stanse alle flygninger.

Flytoppen skal ha fortalt irske myndigheter at enten betaler myndighetene for midtsetet, ellers flyr de ikke.

– Vi tjener ikke penger på å fylle opp 66 prosent. Selv om vi gjør dette, gir ikke midtsetet noen sosial distansering, så det er en slags idiotisk idé vi ikke oppnår noe med, sier han til Financial Times.

I stedet for å fly med én tredel av flysetene tomme, foreslår O’Leary at europeiske flyselskaper gjør som asiatiske og innfører andre sikkerhetstiltak. Blant annet å pålegge munnbind på passasjerene og måle temperaturen på de reisende på flyplassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer