Nekter å sitte ved nødutgangen

Reisende med Ryanair er ikke som andre passasjerer ...

VIL IKKE SITTE VED NØDUTGANGEN: Ryanairs passasjerer ønsker ikke å betale 90 kroner ekstra for å sitte ved nødutgangen. Resultatet er at disse setene ofte er ledige. Foto: Wikimedia Commons
VIL IKKE SITTE VED NØDUTGANGEN: Ryanairs passasjerer ønsker ikke å betale 90 kroner ekstra for å sitte ved nødutgangen. Resultatet er at disse setene ofte er ledige. Foto: Wikimedia Commons Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nødutgangen er blant de plassene på flyet som går aller først. Eller, slik pleier det normalt å være hos både SAS og Norwegian.

Reiser du derimot med Ryanair, er det stor sjanse for at plassene ved nødutgangene er ledige. Lavprisflyselskapets passasjerer nekter nemlig å betale ekstraavgiften på ti pund for å sitte der, som tilsvarer cirka 90 norske kroner.

Men å fly med tomme nødutgangseter er ikke bra for flysikkerheten. Ryanair blir nå etterforsket av The Irish Aviation Authority for å fly med tomme seter ved nødutgangen, etter at passasjer har nektet å betale ekstra for å sitte i setene, ifølge Dailymail.co.uk

Les også: Disse setene går først hos Norwegian og SAS

Kritisk til sikkerhetsprioritering

Passasjerer som betaler for vanlige sitteplasser på et Ryanair-fly blir fortalt at de kan sitte hvor de vil på flyet, bortsett fra de fire første radene og setene ved nødutgangen. Her koster det nemlig ekstra.

Likevel forventer Ryanair at de andre passasjerene, som sitter i nærheten av nødutgangen, skal være i stand til å følge instruksjonene på hva de skal gjøre under en eventuell nødssituasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer