Nekter disse

Lokalbefolkningen i Barcelona blir stadig mer frustrert over restauranter som ønsker å maksimere fortjenesten fra turister.

REAGERER: Enkelte restaurant-grep skal frustrere lokalbefolkningen i Barcelona. Illustrasjonsfoto: Shutterstock
REAGERER: Enkelte restaurant-grep skal frustrere lokalbefolkningen i Barcelona. Illustrasjonsfoto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skriver Euronews Travel, som melder at turiststormen skaper trøbbel for lokalbefolkningen.

Det skal skyldes at restauranteiere har begynt å avvise personer som ønsker å spise middag alene, for å istedenfor dra inn større grupper som legger igjen mer penger.

- I sentrum av Barcelona har noen restauranter - hovedsakelig på Carrer de Blai som er kjent for sine tapasbarer - begynt å avvise enkeltgjester.

Den spanske avisa El Pais melder at servitører kommer med flere unnskyldninger og nekter å gi personer et sete.

- For folk som reiser og spiser alene, er en kjølig mottakelse ikke uvanlig. Det er blitt vanlig at de enten må sitte ved toalettet, kjøkkenet eller flyttes bort til et hjørne, skriver Euronews.

Til den spanske avisa har en person uttalt at han ble avvist fra flere restauranter på samme kveld - til tross for at det var ledige bord.

- På den ene restauranten fikk jeg et bord, men kelneren kom raskt og fortalte meg at bordet var reservert. Det var det ikke. Så fort jeg reise meg, ble bordet gitt til gruppe med turister som var bak meg i køen. På en annen plass fikk jeg beskjed om at terrassen på restauranten bare var for større grupper.

Euronews skriver videre at det har gått så langt at lokalbefolkningen blir tvunget til å tilpasse seg middagsplanene til turister, skriver Euronews.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer