Pass:

Nektet adgang etter dette: - Utrolig

Familiens planlagte nyttårsfeiring i Spania gikk i grus etter dette.

ADVARER: Familien Burton advarer etter dette. Foto: Handout.
ADVARER: Familien Burton advarer etter dette. Foto: Handout. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er forferdelig kjipt. Helt utrolig, faktisk!

Det utbryter mamma Rachael Burton (47) til flere internasjonale medier, deriblant avisa News.

Hun er i harnisk etter at familiens planlagte nyttårsfeiring i Benidorm i Spania gikk i vasken forrige uke.

Nektet på «målstreken»

Burton forteller at hun, hennes mann Chris (51) og deres sønn, Jake (19), skulle reise med Ryanair fra East Midlands flyplass i England til Benidorm i Spania nyttårshelga.

Slik ble det imidlertid ikke:

For selv om familien passerte både bagasjeinnsjekk og sikkerhetskontroll uten problemer, ble sønnen Jake stoppet på målstreken ved boardingskanneren i gaten - og nektet adgang på flyet.

- Han hadde en liten rift nederst i passet sitt. Grunnet dette nektet de ham å få fly, tordner 47-åringen.

NYE REGLER: Er du glad i nettshopping, og spesielt fra utlandet, bør du være klar over de nye reglene som gjelder fra 1. januar. Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks. Vis mer

Barnemora forteller opprørt om den store skuffelsen da hun innså at familien ikke ville komme seg til Spania, hvor spa- og hotellopphold, restaurantbesøk og annen moro ventet på dem.

Hun presiserer at det bare var Jake som ikke fikk komme om bord, men sier at hun og mannen selvfølgelig ikke ville dra uten ham.

- Knust

Den 19 år gamle sønnen er ifølge flere medier kjempelei seg etter passtabben. Selv tror han at riften i passet kommer fra at han har hatt det løst i lomma med seg på byen.

Riften skal ikke ha vært større enn en drøy centimeter, men likevel stor nok til å skape trøbbel. Derfor vil familien nå advare andre om hvor strengt det kan være.

FESTBREMSEN: Det var denne riften som gjorde passet til Jake ugyldig. Foto: Handout.
FESTBREMSEN: Det var denne riften som gjorde passet til Jake ugyldig. Foto: Handout. Vis mer

Familien synes imidlertid at det var «unødvendig strengt» av flyselskapet å nekte den unge mannen å fly grunnet en såpass liten rift - som i tillegg var på motsatt side av identifikasjons-siden i passet.

- De kunne dessuten stoppet oss mye før, i stedet for ved siste scanningseksjon i gaten. Vi var alle helt innstilt på ferie, så det var helt hjerteskjærende å bli stoppet på målstreken slik, sier mamma Burton videre.

Ifølge News ble familien geleidet gjennom flyplassen og helt til utgangen. Familien skal ha tapt rundt 15 000 norske kroner i flybilletter og transportmidler etter tabben.

Ryanair svarer

Flyselskapet Ryanair har blitt forelagt familien Burtons kritikk fra flere medier. De bekrefter hendelsen, men står på sitt:

«Denne passasjeren ble nektet å reise fra East Midlands til Alicante, da passet var skadet og dermed ikke gyldig for reise», står det i selskapets uttalelse.

De ønsker ikke å kommentere hendelsen ytterligere. Flere forbrukersider - deriblant Politiets egne nettsider - skriver at pass ikke må være skadet eller ødelagt, da dette påvirker gyldigheten.

Flere reagerer nå i sosiale medier på at en såpass «uskyldig rift» skal være nok til å velte en ferie til flere tusener.

Familien Burton selv opplyser at de ble hjemme på nyttårsaften, og sier at de har fått seg en økonomisk støkk etter tabben.

Nå håper de bare at forsikringsselskapet vil hjelpe dem.

Mer om