Nektet flyreise med intim-piercing

Kvinne med brystvorte-ring måtte ta den av med nebbtang før hun fikk fly. Kvinnen klager på behandlingen hun fikk.

Publisert
Sist oppdatert
Sikkerhetsvaktene beordret fjerning av intim-piercingene. Den ene måtte kvinnen til slutt bruke nebbtang for å få løsnet.


Sikkerhetsvakter ved en flyplass i USA tvang en kvinne med ringer i brystvortene å fjerne disse før hun fikk fly. Hun forlanger nå en unnskyldning.

- Jeg ønsker ikke at andre skal oppleve noe lignende, sa 37 år gamle Mandi Hamlin fra Texas på en pressekonferanse om saken. Det skriver AP.

Fjernet med nebbtang

Hendelsen fant sted før Hamlin skulle gå om bord i et fly fra Dallas den 24. februar. Hun gikk først gjennom en metalldetektor uten problemer, men en sikkerhetsvakt med håndholdt detektor fikk utslag på kvinnens brystparti, på grunn av Hamlins piercinger i brystvortene.

Flyger avfyrte pistol i kabinen

Sikkerhetsvaktene beordret fjerning av intim-piercingene. Den ene måtte kvinnen til slutt bruke nebbtang for å få løsnet. Det hører med til historien at Hamlin etter dette fikk gå om bord i flyet selv om hun også hadde en piercing i navlen.

Demonstrert på dukke

Les mer:

 • Se bilder fra nebbtang-demonstrasjonen hos Philly.com
 • De nye kroppsbyggerne, av Tone Sutterud finner du på denne lenken.
 • Hva kan du om kroppslig kuriosa
 • De feteste tatoveringene

 • Hele episoden ble ifølge AP gjenfortalt på en pressekonferanse, der Hamlin benyttet nebbtangen for å fjerne en ring festet til en hudfarget brystholder montert på en dukke (!).

  Kvinnens advokat, Gloria Allred, forteller at slike piercinger kan være smertefulle å fjerne, da de av og til kan gro fast i kroppen.

  TSA (Transportation Security Administration) skriver i en melding på sine nettsider at de aktivt undersøker påstandene fra Hamlin, for å sikre at prosedyrene ble fulgt korrekt. De skriver videre at sikkerhetsvaktene er trenet i å vurdere passasjerer med kroppspiercinger på intime steder med respekt og verdighet, samtidig som de skal sikre en høy grad av sikkerhet.

  Klagestorm på Rygge

  Ikke forbudt

  TSAs nettsider siteres på at passasjerer ... ... kan oppleve tilleggsundersøkelser på grunn av skjulte gjenstander som kropps-piercinger, som kan utløse metalldetektorer.

  Om du blir utvalgt for tilleggsundersøkelser, kan du be om å få fjernet kroppspiercing i et privat avlukke, som et alternativ til at sikkerhestvaktene undersøker deg med hendene.

  Sistnevnte undersøkelse går ut på at sikkerhetsvaktene leter etter skjulte gjenstander ved å undersøke kroppen utenpå klærne.

  Hamlin hevder å ikke ha fått tilbud om denne typen sikkerhetskontroll.

  Uproblematisk med piercing

  Jo Kobro, informasjonssjef ved Oslo Lufthavn.
  Jo Kobro, informasjonssjef ved Oslo Lufthavn. Vis mer


  Dette er ikke et problem på Oslo Lufthavn Gardermoen, forteller informasjonssjef Jo Kobro, som regner med å ha tusenvis av piercede passasjerer gjennom OSLs sikkerhetskontroller.

  - Det er den totale mengden metall som gir utslag i kontrollen, og utstyret viser hvor på kroppen utslaget kommer.

  Slike utslag kan medføre at du må fjerne sko og belter, men da vil du som regel være sikret grei passasje. Piercing vil som regel inneholde så små metallmengder at det ikke gir reaksjon i sikkerhetssjekken.

  Feite passasjerer øker flyvekta

  Ikke første gang

  En finsk "kroppsmodifiseringspioner" som kaller seg Samppa von Cyborg, ble en gang nektet adgang om bord på et fly i Amsterdam. Dette fortalte han i et intervju med frilansjournalist Tone Sutterud.

  Årsaken var at han ble vurdert som et vandrendre våpen grunnet blant annet en ganske aggresivt utseende metallmohikaner. (Femten metalltagger som stikker opp fra huden i hodeskallen er bare et av flere elementer som gjør mannen oppsiktsvekkende å se på.)

  - Jeg måtte true med å saksøke dem, sa Samppa i dette intervjuet.


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer