Nektet kroppsskanning - fikk ikke fly

Kvinnen oppga religiøse grunner, men det hjalp ikke. Hun fikk ikke bli med flyet.

Publisert
Sist oppdatert

Kvinnen skulle fly fra Manchester i Storbritannia til Islamabad i Pakistan. Hun ble plukket ut til å gå gjennom de nye kroppsskannerne, som "kler av" passasjeren og avslører eventuelle gjenstander gjemt på kroppen.

Kvinnen nektet og oppga religiøse grunner. Hun ble fortalt at hun dermed ikke ville kunne få gå ombord flyet. Det endret ikke hennes avgjørelse, og dermed ble det ingen tur til Islamabad på henne, skriver Telegraph.co.uk.

Hennes kvinnelige reisefølge oppga medisinske grunner for ikke å ville gå gjennom skanneren. Dermed fikk ikke hun heller fly.

At passasjerer som nekter å la seg skanne ikke får fly, er noe britiske myndigheter har informert om tidligere. Les mer om det her.

Kilder på flyplassen sa til Telegraph.co.uk at flyet til Pakistan International Airlines var så godt som fullt, og at ingen andre passasjerer som ble valgt ut protesterte.

Ville du latt deg skanne? (Avsluttet)
Ja - selvsagt(65%) 2656
Nei - jeg synes det er ubehagelig(19%) 755
Ja - under tvil(16%) 649
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Siden kroppsskannerne ble installert på Manchester flyplass forrige måned, har 15.000 passasjerer blitt skannet.

Bruken er kontroversiell. Forskjellige grupper som kjemper for sivile rettigheter mener de bryter med privatlivets fred.

Britiske myndigheter understreker at bildene av passasjerer blir slettet straks passasjeren har gått gjennom skanneren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer