Nesbø tipser briter om Oslo

Britisk avis gir leserne krim-forfatterens Oslo-favoritter, der Lorry er med mens Starbucks ikke anbefales.

Jo Nesbø anbefaler gjerne Oslo-kaffen, men råder tilreisende å droppe Starbucks på Gardermoen. Foto: Silje Ulveseth
Jo Nesbø anbefaler gjerne Oslo-kaffen, men råder tilreisende å droppe Starbucks på Gardermoen. Foto: Silje Ulveseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jo Nesbø har blitt en forfatterstjerne, også i Storbritannia. Dermed kommer medieforespørsler, som ender i saker som har alt annet enn Harry Hole, hodejegere og fantasifulle pulverdoktorer i fokus.

Nå har Nesbø gitt leserne hos britiske Telegraph sine Oslo-favoritter. Her er et sammendrag av tipsene:

Besøk byens sjøside, og få med deg Operabygget og Astrup Fearnley-museet. Nesbø anbefaler også Grünerløkka som han mener er Oslos Greenwich Village-aktige område, samt Østkanten og Vigelandsparken.Bo på Grand Hotel.Ta en drink med venner på Bar Boca.Spis tapas på Delicatessen og norsk mat på Lorry.Nesbø skryter av byens kaffe, men anbefaler reisende å styre unna Starbucks på Gardermoen.Astrup Fearnley og Tjuvholmen står på New York Times liste over 46 steder å besøke i år

Ikke så nytt, men ...

De fleste som er kjent i eller med den norske hovedstaden, vil nok si at Jo Nesbøs tips er ganske elementære og lite overraskende. Men hadde du kommet til en by du ikke kjente, kunne sannsynligvis tips av denne typen vært nyttige.

Så hva om du er på vei til en by du verken har besøkt før, eller fått lest mye om på forhånd? En snarvei til lokalkjennskap kan være å sjekke tips fra folk som bor der eller av andre grunner er godt kjent der. En tjeneste som samler mange slike tips, er Spotted by locals, som DinSide tidligere har omtalt. Den gir lesere innsidetips fra lokalkjente i 46 byer, først og fremst i Europa. Tjenesten er også tilgjengelig som app for iPhone og Android.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer