Neste års reisenyheter

Charterselskapene har satt opp både nye strender og byer på sine feriemenyer. Kroatia og Florida er nyheter hos flere selskaper.

Sol og bad står høyt i kurs.

Foto: Synne Movik Foto: badeglede200
Sol og bad står høyt i kurs.

Foto: Synne Movik Foto: badeglede200 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vings store nyhet for sommerferien 2004 er Kroatia.

- Fra juni til august flyr vi til Istria-regionen med Poreç og Rabac. Det er svært vakkert der, skryter Ving markedssjef Ivar Nohr. – Her er det fint badevann, og selv om det er ikke er pudderstrender så er det fantastisk fint å bade: Tenk deg å stupe fra klippene. Kroatia ligger nært Italia, også i forhold til mattradisjoner. Det er simpelthen herlig mat i dette området.

Kroatia-ferien blir også rimelig.

- Landet ligger prismessig på samme nivå som Tyrkia. Man skal likevel ikke regne med at det blir like billig å reise dit, men det å feriere der er gunstig.

Ving reklamerer også med Florida.

- Markedsundersøkelser viser at kvinner gjerne vil til Hellas for kulturen og for å dyrke sjelen sin, og at gutta helst vil cruise rundt i Cadillac i statene, humrer Nohr. – Men Florida er jo også et kompromiss, for også mange barnefamilier vil like Disney World, Universal og alt som finnes av spennende aktiviteter i området.

Alle veier fører til Kroatia - neste sommer

Også Saga Solreiser har Kroatia og Florida på sitt 2004-program.

- Vi har også opplevelsesturer med leiebil hvor en kan reise til Key West, opplyser administrerende direktør i Saga Solreiser, Anne Lise Sørli.

Men Ving og Saga solreiser er ikke alene om å skysse nordmenn til Kroatia. World Travellers og Excellent Travel anbefaler Dubrovnik på det varmeste.

- Det er en av Europas vakreste byer, sier Milos Andric, daglig leder i World Travellers og Excellent Travel. Andric er selv fra Dubrovnik. – I gamlebyen er det utallige smug, her er et kjøkken med variert mat, og her er fantastisk friskt å bade.

Dubrovnik byr også på et rikt kulturliv.

- I tillegg til et svært raffinert uteliv, har vi en sommerfestival i perioden 20. juni til 10. august. Her er det klassisk musikk, opera og teater, og det unike miljøet trekker verdensstjerner som Placido Dominge, forteller Andric.

Star Tour

Mexico, Florida og italiensk ferieidyll er noen av Star Tours konfektbiter i året som kommer. Den italienske badebyen Alassio på den italienske rivieraen, øya Isola Rossa utenfor Sardinia og vingårdsferie er siste nytt fra Star Tours Italia-front. Til sammen har selskapet 13 feriemål i Italia. Men Star Tour åpner også for mer eksotiske reisemål. Fra og med neste år er det mulig å reise til Playa del Carmen, Playacar og Morelos på Cancun-halvøya. Distrikts-Norge er tilgodesett med nye direkteruter: Fra Ålesund blir det mulig å fly direkte til Rhodos og første flygning er lagt til 6. juni. Fra Haugesund vil det bli direktefly til Kypros. Også fra Bodø og Tromsø blir det nye direkteflygninger, og denne gangen er det Tyrkia som er destinasjonen.

340.000 mennesker reiste med Star Tour i fjor.

Ekstern lenker:
Star Tour
World Travellers
Saga Solreiser
Ving

Les!

Syden før jul fra 1.595 kroner
Full fres ut i skisesongen
Argentina i bilder: Fra ørken til isbre
Shopping i Barcelona: For en neve euro
TEST: Best og verst på nettreiser
BOK: Eventyrlige reiser

Verktøy for reiselyst


Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer