Nestenstyrt pga. feite passasjerer

Det svenske charterflyet holdt på å havarere - fordi passasjerene var for feite.

Publisert
Sist oppdatert

Passasjerene var feitere enn piloten hadde regnet med, og dermed holdt flyet på å styrte.

Det er den svenske havarikommisjonens konklusjon etter å ha gått gjennom handlingsforløpet da et svensk charterfly tok av fra Östersund på vei til Tyrkia, skriver svenske Expressen.

Hendelsen fant sted i september i fjor. Flyet kom for sent opp i luften da det skulle ta av, og tok borti tre lys på flystripen og flere snøhauger, skriver Östersunds-Posten, ifølge Expressen.

Nå viser havarikommisjonens rapport at grunnen til nestenulykken var at de 174 personene ombord veide for mye. Flyet var rett og slett overlastet.

Beregninger viser at passasjerene tilsammen veide flere hundre kilo mer enn piloten hadde regnet med da han gjorde sine kalkulasjoner. I tillegg hadde han glemt å regne med 29 vesker som var plassert i fremste lastrom i flyet, og han glemte å ta den sterke vinden i betraktning da han skulle beregne hvor mye flystripe han trengte for å kunne ta av.

Både kapteinen og styrmannen fikk sparken etter hendelsen.

Feitere passasjerer skaper krøll

Det har blitt et problem for flyselskapene at passasjerer veier mer. Flere har måttet oppjustere gjennomsnittsvekten for flypassasjerer. Jo tyngre passasjerene er, jo mer drivstoff trenger flyet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer