Nettbooking - et sorgens kapittel?

Det tikker inn meldinger fra selskapene om økt salg av reiser på internett. Samtidig virker det som om klager fra forbrukerne øker proporsjonalt. Vi bestemte oss for å sette flyselskapenes nettbestillingstjenester på prøve, og her kan du se resultatet. Vi lot oss overraske - gjør du?

Publisert
Sist oppdatert

Gode tider for nettbestilling

Internettbooking. Det går så bra, melder alle selskapene, og det selges stadig flere billetter over internett. Braathens har sett en tredobling av salg av sine reiser på internett i løpet av en kort periode. Selskapets internettansvarlig Ole Johan Lindøe sier andelen av internettsolgte reiser er oppe i 25 prosent, og storebror SAS har lignende tall å vise til.

Kriterier

Vi har sett på en rekke faktorer i denne testen - fra utseende, brukervennlighet og språk til eventuelle problemer som dukker opp underveis og hvor mye "jobb" som må til for å skaffe seg en flybillett - men det som har blitt lagt aller mest vekt på når terningene har rullet har vært om dette er en tjeneste vi kunne tenkt oss å bruke igjen - med utgangspunkt i billettbestilling. Selskapene tilbyr forskjellige tjenester, men det er altså billettbestilling som står i fokus i denne testen.

NB! Vi har ikke registrert oss hos flyselskapene, så testen gjelder altså frem til dette stadiet i bestillingsprosessen.

Utålmodig? Her kan du hoppe rett til oversikten over testens vinnereHvilke selskaper vi synes burde jobbe mer med nettsidene sine kan du se her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer