Nettet svømmer i reisesvindler

Er du en av dem som har fått den glade melding på en popup om at du har vunnet en nesten gratis tur? Ikke fall for fristelsen.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste med e-postadresse og globale surfevaner kommer over noen av de uttallige popups, e-poster og nettsider som lover deg gull og grønne reisedrømmer for en slikk og ingenting. Gratis flytur, bare du betaler den mikroskopiske hotellprisen i god tid, råbillig cruise for den som betaler innen 90 dager før avreise og rundturer til latterlige priser for den som slår til nå. Alt de snille tilbyderne trenger er pengene dine, eller kredittkortnummeret ditt i god tid før "reisen". Og du skal helst slå til nå, for det er jo et tidsbegrenset tilbud må vite, dessuten blir det nok snart utsolgt. Høres det for godt ut til å være sant? Ja, det er faktisk akkurat det det er.

Unngå å bli lurt - her er tipsene.

Skroll ned for mer.

Vanlig lureri

Reisesvindler er en av de vanligste lureriene du kan komme over på nettet. De amerikanske forbrukermyndighetene advarer mot slike svindelforsøk på sine nettsider, og sier for eksempel at spam der du gratuleres med å ha "vunnet deler av en reise" eller "vunnet gode reisetilbud" er av de 12 vanligste svindelforsøkene du kan få på e-post.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer