New York: Fem ting du bør unngå

Publisert
Sist oppdatert

 • Når du lander på JFK - ikke la deg lure til å ta en av pirattaxiene. Yellow caben har en fastpris til Manhattan på 45 dollar (i skrivende stund), uansett hvor på øya du skal. Merk at også de ordinære taxiene har hatt tendenser til å ville lure turister.

 • Ikke kast bort all tid på Broadway, Times Square og andre turistmagneter. De er verdt en kikk, men så bør du finne på noe annet.

 • Ikke oppfør deg som en bonde i byen. Vær høflig og vis respekt, selv om du kanskje blir stressa av folkemengdene. Newyorkere er hyggelige og imøtekommende. Oppfør deg tilsvarende.

 • NYPD Blue, CSI og flere andre krimserier gir inntrykk av at det skjer litt av hvert av skumle saker i New York. Det gjør det nok også, men New York er blitt en veldig trygg by, så ikke bekymre deg for kriminaliteten hvis du skal reise hit. I de fleste områder turistene beveger seg er det lite kriminalitet, men husk at veskenappere opererer overalt.

 • Ikke stress rundt for å få med deg alle må-se attraksjonene. New York er en by du garantert kommer tilbake til, så slapp av og nyt ferien. Sett deg på en benk i Central Park, ta en kaffe på en kafé, spis en lang lunsj og opplev atmosfæren.
 • For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer