New York: Fem ting du må gjøre

Publisert
Sist oppdatert

 • Har du ikke vært i New York før, bør du ta turen opp til toppen av Empire State Building. Dette er New Yorks høyeste bygning etter at Twin Towers forsvant, og utsikten er fabelaktig. Toppen av Rockefeller Center er et godt alternativ, men bygningen er ikke like høy.

 • Spis et realt burgermåltid, dersom du liker hamburgere. (Men ikke på McDonald's eller Burger King!) Sjekk ut hvor du får New Yorks beste hamburgere.

 • Ta beina fatt, og utforsk noen av nabolagene på Manhattan. Soho, Little Italy og Greenwich Village er alle koselige og sentrale.

 • Central Park er verdt et besøk, om ikke annet enn for å se litt natur midt i storbyen. Lørdager og søndager er det mange folk i parken. Sett deg på en benk og bli underholdt.

 • Ta turen downtown til det finansielle sentrumet rundt Wall Street. Her ligger Ground Zero, som et åpent sår, her står oksen alle turistene tar bilde av (men de fleste tar bildet av ballene, ikke hodet til statuen), og herfra går fergen til Staten Island (for deg som vil ta bilder av Frihetsgudinnen på nærmere hold uten å bli med de rådyre sightseeingbåtene).
 • For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer