New York innvadert av veggedyr

Se hvor veggedyrene befinner seg.

Foto: Wikimedia/Colourbox
Foto: Wikimedia/Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Veggedyr

Veggedyret er rundt 5 mm langt, ovalt, men ganske flatt (hvis det ikke akkurat har sugd blod). Fargen er lysebrun/rødbrun.

Ekskrementene ser ut som små svarte prikker. Eggene er rundt 1 mm store og gulhvite. Veggedyrhunnen kan legge 1-5 egg hver dag.

Veggedyr sprer ingen sykdommer, men bittene kan irritere og skape allergiske reaksjoner.

Les mer om veggedyr, hvordan du oppdager dem, hvordan du blir kvitt dem hos Folkehelseinstituttet.


Dersom du skal til New York eller USA i nærmeste fremtid, bør du forberede deg på å møte på veggedyr, også kjent som veggelus. Hoteller og forretninger er nemlig sterkt rammet av disse ekle parasittene. Det skriver Daily Rosetta.

Veggedyrene er å finne på soverom, butikker, kinoer, skoler og kontorer.

Det skal være så ille at flere klesbutikker har vært nødt til å holde stengt i korte perioder for å kvitte seg med de ekle små insektene. Veggedyr ser ingen nåde, og har til og med sneket seg inn i New Yorks dyreste hoteller.

Slik sjekker du om det er veggedyr på rommet: Dette bør du se etter

Hevder det er veggedyr på The Waldorf-Astoria

Siste nytt er at de frekke veggedyrene skal ha listet seg inn på kjendishotellet, The Waldorf-Astoria, ifølge New York Post.

En kvinnelig hotellgjest hevdet at hun ble bitt av veggedyr da hun overnattet der. Utslettet var så smertefullt at hun måtte oppgradere hotellrommet sitt fra 330 dollar (cirka 1900 kroner), til et luksusrom som kostet mer enn 700 dollar (cirka 4000 kroner).

Men selv om kvinnen fikk et nytt hotellrom, insisterer hotellet på at de ikke har sett spor av veggedyr.

– Vi fant ingen veggedyr eller spor av veggedyr i rommet det var snakk om, sier Robert Allegrini til avisen, talsman for Hilton Worldwide som styrer Waldorf.

Sjekk disse nettsidene før du bestiller hotellrom: Avslører veggedyr på hotell

Flere bekreftede angrep

Eksklusive butikker som Bloomingdale's og undertøysgiganten Victoria's Secret på Manhattan har også måtte holde stengt i korte perioder på grunn av skadedyrene i sommer.

Tallene til The US National Pest Management Association (NPMA) viser at det ble rapportert 537 klager og 82 bekreftede angrep for veggedyr i New York i 2004. I 2009 hadde klagene økt til 10.985 og 4084 bekreftede angrep, skriver Daily Mail.

Kontorene til et av verdens største motemagasiner, Elle, skal også ha fått uønsket besøk av lite trendbevisste parasittene.

Les også om DinSides utsendte som fikk et ublidt møte med veggedyr på et billighotell i Berlin

Slik unngår du bed bugs:

 • Dra alltid tilbake laken på hotellrommet for å se etter de små flate krypene.
 • Sjekk sømmer på madrasser og sengetøy nøye, de holder seg ofte her om dagen.
 • Bruk en lommelykt til å lyse på sengen i mørket om kvelden før du legger deg. Det er da de viser seg.
 • Sett alltid bagen din på en stol eller opphøyet fra gulvet. Slik unngår du bedre å ta med deg krypene hjem eller til neste overnattingssted.
 • Selv om det kan være renslig på et hotellrom, kan det være bed bugs der. Renslighet hjelper likevel med å holde de unna. Sjekk om det er utskiftbare overmadrasser på sengen og spør hvor ofte de blir byttet.
 • Se video av de ekle veggedyrene her!

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer