Nightmare of Amsterdam

Dr. Jekyll and Mr. Hyde - Amsterdam har en folkevalgt borgermester OG en folkevalgt nattborgermester.

Publisert
Sist oppdatert

Ja, redaksjonen KAN engelsk, men Chiel Van Zelst er ikke blitt valgt til "nightmayor of Amsterdam" for ingenting. Ikke nok med at du skal være karismatisk, bevandret i bymiljøet og virkelig interessert i å stå på. Du skal også være i stand til å fullføre dine plikter som borgermester for nattlivet.

Ansvar for Amsterdam

- I det store og det hele dreier stillingen seg om at jeg har ansvaret for å gjøre Amsterdam attraktivt og spennende for menneskene rundt oss, forteller Van Zelst.

Han ble valgt til nattborgermester 23. februar 2006, og siden da har han jobbet med å arrangerer festivaler, fester og han har jobbet for å utvide åpningstider og hjulpet til med å skaffe lisenser til folk som vil arrangere eventer.

- Ting er litt tregere i Amsterdam enn Rotterdam. Tittelen kommer også egentlig fra Rotterdam, så dette er noe vi har "stjålet" fra dem.

Van Zelst, som er 41 år, har en lang fortid som utelivsansikt i hele Holland. Tidligere har han vært meget aktiv i å arrangere festivaler, fester og andre arrangementer, i tillegg til at han har virket litt som DJ. Etter mange år i miljøet har han opparbeidet seg et enormt kontaktnettverk som til slutt gjorde at han ble valgt til jobben.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer