Nimbin - Australias fristad

I en liten landsby på østkysten av Australia rocker fortsatt 60-tallet. Campingbusser, langt hår, fri kjærlighet og marihuana. - Bli med til Nimbin, Australias fristad.

Publisert
Sist oppdatert

- En gang i tiden ledet alle veier til Rom, nå går de alle til Nimbin.

Han ser bestemt på meg med sine lyseblå slørete øyne, den gamle hippien, der han sitter godt tilbakelent og nyter ettermiddagssolen. Han ser ut som en fast del av inventaret på terrassen til den falleferdige lille kunst- og tekstilforretningen. Den tobakkskremerte stemmen hans er like tørr som det knirkende tregulvet under stolen han sitter på.Med en flaske Cascade øl i hånden og en "rullings" av marihuana i munnviken, hilser han med vissen latter på noen tilfeldig forbipasserende.

- Du må bare huske å ikke spise når du er i fantasiland, da blir du her for alltid... slik som jeg gjorde. Han nikker anerkjennende og smiler et lurt smil, før han tar et ekstra godt trekk av jointen sin.

Jeg har nettopp truffet Samuel, en av dem som stolt var med på å starte det som nå betraktes som Australias "alternative hovedstad". Nimbin heter stedet, og ligger i naturskjønne omgivelser i den nordøstlige delen av delstaten New South Wales. Stedet pleide fra gammelt av å være en liten landsby basert på kvegdrift og melkeproduksjon. Dette forandret seg drastisk på begynnelsen av 70-tallet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer