Nisjeguiding for nerder

Hekta på Sex and the City eller Sopranos? Eller er det helst jernbaner, helikoptre eller arkitektur som trigger hjertepumpen din? Her er et innblikk i nisjeturer for nerder.

Illustrasjonsfoto: Se Los Angeles med joggesko og svettebånd.
Foto: Robert Holmes/ California Tourism Foto: Robert Holmes/ California Tourism
Illustrasjonsfoto: Se Los Angeles med joggesko og svettebånd.
Foto: Robert Holmes/ California Tourism
Foto: Robert Holmes/ California Tourism Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Joggefantaster

Guidede turer kan foregå på forskjellige vis; vi har hørt om vandreturer, limousinsightseeing, bussguiding og kanskje guidede sykkelturer - men joggeturer med guiding må desidert være for spesielt interesserte. Ikke uventet finner vi fenomenet i USA, og Los Angeles. Turene går i regi av selskapet Off 'N Running Tours, og det er flere forskjellige turer å velge i, med forskjellige distanser, fra 4 til 12 miles.

Kontakt: Off 'N Running Tours, tel: +1 310-246-1418.

>> Fra sjokkerende krim til kriminelt bra shopping; Her er guidede turer med fokus på alt fra pengeglad shopping til TV-serier og sjokkerende brutaliteter.

Helikopterinteresserte

Fascinert av helikoptre? Da kan det kanskje være på sin plass med en helikopterguidet tur over storbyen. Du kan fly blant fuglene i New York, for priser fra 53,49 dollar for fem til sju minutter, opp til 260 dollar for en halvtime.

Kontakt: All New York Tours, Tel: +1 702-233-1627 eller +1 888-609-5665.

Jernbane-entusiaster

Det må være en del av dem, jernbaneentusiastene, ettersom det finnes et eget guidingselskap innenfor jernbanefeltet. Railfan Guided Tours/Timesaver Guided Tours i Melbourne, Australia, guider jernbanefansen til de mest interessante togstrekningene, til steder du kan ta bilder av forbipasserende tog - gjerne i uvanlige vinkler, til jernbanemuseer, til jernbaneterminaler osv. Turene kan skreddersys etter dine ønsker, og dere kan reise i din bil med innleid guide, i guidingselskapets limousin, eller til fots/med kollektivtransport. Turene koster fra 33 til 70 australske dollar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.