NM i undervannsfoto

...her samles Norges beste til helgen.

Publisert
Sist oppdatert

Noen av landets beste undervannsfotografer konkurerer i Stokmarknes i helgen. Da arrangeres NM i undervannsfotografering, melder dykking.no.

Til sammen 11 dykkerpar er meldt på til arrangementet, som for første gang arrangeres så langt nord.

Se Norges beste dykkebilder her...

Som arrangør står Hadsel Undervannsklubb i Stokmarknes, og de kan love noen av landets flotteste dykkesteder til konkurransen.

Heftige forhold

De to konkurransedykkene skal gjennomføres i Trollfjorden og Trangsundet, og deltakerne må være forberedt på både bratte undervannsvegger og kraftig strøm.

Bli med vrakjakt i Limfjorden...

Bilde tatt av Christian Skauge i NM 2007.
Bilde tatt av Christian Skauge i NM 2007. Vis mer


Dykkerne skal konkurrere i hele fem klasser, og med bare to dykk på seg blir fotograferingen hektisk under vann lørdag 6. september.

Mange klasser

Hvert dykkepar består av én fotograf og én assistent/modell, og de skal sammen levere inn vidvinkelbilder med og uten dykker, fiskeportrett og et makrobilde. I tillegg finnes en temaklasse.

Se bilder fra det hemmlige dykkeparadiset i Brasil her...

Med så mange fotografer får juryen formodentlig en vanskelig oppgave når landets beste undervannsfotograf skal kåres. Nivået på undervannsfotografene i Norge er relativt høyt, og blant annet deltar tidligere bronsevinner i VM, Espen Rekdal.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer