Nok en grunn til å la håndklærne ligge igjen på hotellet

Ny chip varsler om håndkletyverier.

LA HÅNDKLÆRNE BLI IGJEN: Ny teknologi kan røpe om du forlater hotellet med deres håndklær i bagasjen.  Foto: Colourbox.com
LA HÅNDKLÆRNE BLI IGJEN: Ny teknologi kan røpe om du forlater hotellet med deres håndklær i bagasjen. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som kommer hjem fra ferie med kofferten stappfull av alt fra sjampoflasker til badekåper og håndklær? Føler du deg truffet, bør du absolutt lese videre.

Nå tar hoteller ibruk ny teknologi som skal stoppe håndkletyvene. Går du inn under denne kategorien, bør du heretter velge hotell med omhu.

Her trives bakteriene

Vaskbar chip skal stoppe tyvene

Et selskap i Florida har nemlig utviklet en vaskbar chip, som kan festes på alt fra håndklær til badekåper og sengetøy, skriver New York Times. Den såkalte RFID-chipen (står for radio frequency identification) gjør det mulig å skanne alle hotellets vaskbare eiendeler på flere sjekkpunkter, for eksempel på veg til og fra vaskeriet.

Ikke minst sørger chipen for at en alarmen ringer hvis en hotellgjest tar med seg et av håndklærne ut av hotellområdet. Dette kan fort gjøre avreisen fra hotellet til en flau affære.

Har du på deg dette i sikkerhetskontrollen kan det også bli pinlig

Sparer tusenvis

Så langt er det hoteller i USA som har tatt den nye teknologien i bruk, blant annet et hotell i Honolulu, som tok i bruk chipen i fjor sommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer