Nomadeliv i Sahara

Finn feriefølelsen blant Saharas sanddyner. Tekst og foto: Håkon Jarle Sveen

En luftballong kom seilende over ørkenen. Forhåpentligvis hadde de nok drivstoff til å komme seg tilbake til sivilisasjonen. Foto: Håkon Jarle Sveen
En luftballong kom seilende over ørkenen. Forhåpentligvis hadde de nok drivstoff til å komme seg tilbake til sivilisasjonen. Foto: Håkon Jarle Sveen Vis mer

Da den store flykrigen pågikk som verst i Norge, sikret jeg meg et krigsbytte i form av billetter tur/retur til Marokko for latterlige 1.500 kroner. Jeg fløy til Marrakesh uten bestemte planer. En gang før hadde jeg vært i Marokko, og da hadde jeg for det meste brukt tiden i eventyrbyen Marrakesh, samt surfet langs strendene på Marokkos vestkyst.

I Marrakesh traff jeg en vennlig nordmann som denne gangen anbefalte meg å ta turen til Sahara. Han hooket meg opp med noen dromedargjetere som tjente litt penger på si ved å guide turister, og slik var ferien min i gang.

Marrakesh - én by, tre muligheter

Fra eventyrbyen Marrakesh til ørkenbyen Zagora

For å komme til Sahara kjører man først en åtte timers busstur over Atlasfjellene. Dette var ingen hyggelig busstur for meg. Jeg var dum nok til å velge nattruten, og misset utsikten man vanligvis har når man krysser de 4.000 meter høye fjellene.

Skrøpelige veier gjorde at jeg ikke fikk sove, og etter å ha spist kalvehjerne dagen før, slet jeg med dårlig mage. Selvmedlidende ble jeg sittende å se på arabiske Tom og Jerry som de viste på tv-en i midtgangen, og kunne ikke vente til vi var fremme i ørkenen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer