Nomadeliv i Sahara

Finn feriefølelsen blant Saharas sanddyner. Tekst og foto: Håkon Jarle Sveen

En luftballong kom seilende over ørkenen. Forhåpentligvis hadde de nok drivstoff til å komme seg tilbake til sivilisasjonen. Foto: Håkon Jarle Sveen
En luftballong kom seilende over ørkenen. Forhåpentligvis hadde de nok drivstoff til å komme seg tilbake til sivilisasjonen. Foto: Håkon Jarle Sveen Vis mer

Da den store flykrigen pågikk som verst i Norge, sikret jeg meg et krigsbytte i form av billetter tur/retur til Marokko for latterlige 1.500 kroner. Jeg fløy til Marrakesh uten bestemte planer. En gang før hadde jeg vært i Marokko, og da hadde jeg for det meste brukt tiden i eventyrbyen Marrakesh, samt surfet langs strendene på Marokkos vestkyst.

I Marrakesh traff jeg en vennlig nordmann som denne gangen anbefalte meg å ta turen til Sahara. Han hooket meg opp med noen dromedargjetere som tjente litt penger på si ved å guide turister, og slik var ferien min i gang.

Marrakesh - én by, tre muligheter

Fra eventyrbyen Marrakesh til ørkenbyen Zagora

For å komme til Sahara kjører man først en åtte timers busstur over Atlasfjellene. Dette var ingen hyggelig busstur for meg. Jeg var dum nok til å velge nattruten, og misset utsikten man vanligvis har når man krysser de 4.000 meter høye fjellene.

Skrøpelige veier gjorde at jeg ikke fikk sove, og etter å ha spist kalvehjerne dagen før, slet jeg med dårlig mage. Selvmedlidende ble jeg sittende å se på arabiske Tom og Jerry som de viste på tv-en i midtgangen, og kunne ikke vente til vi var fremme i ørkenen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.