Norgesferie

Nordkapplatået forblir gratis for besøkende

Kommunestyret i Nordkapp har avslått søknaden fra Scandic om å kreve inngangspenger til Nordkapplatået. Turistdestinasjonen forblir dermed gratis i sommer.

NORDKAPP:
Illustrasjonsbilde fra Nordkapplatået på Magerøya i Finnmark, i forbindelse med sykkelrittet Arctic Race of Norway. Nordkappklippen.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
NORDKAPP: Illustrasjonsbilde fra Nordkapplatået på Magerøya i Finnmark, i forbindelse med sykkelrittet Arctic Race of Norway. Nordkappklippen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hotellkjeden mener kommunen er næringsfiendtlig, og at den hindrer videre satsing på Nordkapplatået, skriver NRK.

– Disse pengene skulle gått til sikkerhet, vakthold, søppelplukking, toalett og renhold, sier porteføljedirektør i Scandic, Svein Arild Steen-Mevold.

Han raser over kommunens saksbehandling.

– Kommunedirektøren søkte juridisk bistand fra advokat. Konklusjonen var at vi burde få løyve, men de ble ikke hørt. Vi fikk ikke komme til orde under møtet i kommunestyret, sier Steen-Mevold.

Han sier de ikke vil gi opp kampen og vil gå rettens vei om nødvendig.

Ordfører Jan Olsen (SV) i Nordkapp kommune avviser kritikken. Til NRK sier han at hotellkjeden ikke oppfyller kravene som skal til for å få løyve til å drifte parkeringsplassen på Nordkapplatået.

SOMMERFERIEN: For de aller, aller fleste vil sommerferien i år bli i Norge, og her er det et hav av muligheter! Video: Kristin Sørdal. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Scandic, som forvalter utkikkspunktet som hvert år tiltrekker seg mellom 250.000 og 300.000 gjester, har inntil desember kunnet ta 285 kroner i betaling fra alle som ville ut på utkikkspunktet.

Da bestemte Fylkesmannen at Scandic ikke kan ta betalt for å slippe turistene inn på Nordkapplatået. Hotellkjedens grunnlag for å ta betalt har vært en tillatelse de har fått fra kommunestyret.

Nordkapplatået omtales som det nordligste punktet i Europa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer