Nordlys over Eyjafjallajökull

Se blinkskuddet fra sagaøya.

Foto: James Appleton
Foto: James Appleton Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Eyjafjallajökull er kanskje ikke ordet som klinger best i våre ører etter at vulkanens utbrudd skapte kaos i Europas flytrafikk i april og mai. Men hvus vi glemmer alle innstillingene og ufrivillige flyplassoppholdene millioner av mennesker opplevde, må det sies at Eyjafjallajökull er et flott skue.

Og da den britiske fotografen James Appleton befant seg ved vulkanen under utbruddet, fikk han tatt helt fantastiske bilder av henne mens nordlyset spilte på himmelen i bakgrunnen. En naturfotografs drøm, med andre ord.

Les også: Slik tar du best naturbilder

Ifølge Dailymail.co.uk bodde han på en gammel jakthytte i nærheten av vulkanen, og tilbrakte fem dager der for å få med seg første fase av utbruddet i april. Det tok syv timer å gå fra jakthytta inn til vulkanen, og lokale guider mente han burde la være, for sin egen sikkerhet. Men Appleton lever og ånder for fotografering.

- Det er definitivt et høydepunkt i min karriere som fotograf, og en opplevelse jeg aldri vil glemme, sa han.

Foto: James Appleton
Foto: James Appleton Vis mer


DinSide har fått lov å låne dette flotte bildet der Appleton har foreviget seg selv foran vulkanen. Han tok mange flere flotte bilder, og du kan se dem alle på nettsiden hans; www.jamesappleton.co.uk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer