Nordmenn betaler mest

Norge er det dyreste handlelandet i en prisundersøkelse fra 18 europeiske land.

Handleposene koster mindre å fylle i andre europeiske land enn Norge.
Handleposene koster mindre å fylle i andre europeiske land enn Norge. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Priser på 48 produkter i 18 land er sjekket, og Norge kommer aller dårligst ut. Det viser undersøkelsen utført av Pricerunner Research i oktober i år. Selskapets representanter i 18 land har undersøkt dagligvarer, billettpriser og hjemmeelektronikk, og resultatet er nedslående for nordmenn hjemme, men desto mer oppløftende for de som liker å handle i andre land.

Hjemmeelektronikk

Plasma-TV og DVD-spillere er storslagere her hjemme, men nordmenn betaler dyrt for godbitene. I snitt ligger de norske prisene i undersøkelsen ni prosent over snittet for de 18 landene. Billigst hjemmeelektronikk får du i Tyskland, Østerrike og Storbritannia. Danske varer er de billigste i Skandinavia.

Dagligvarer

Drikke, mat og andre dagligvarer er også et sorgens kapittel for norske lommebøker. Spesielt på grunn av høye avgifter på alkohol og tobakk. Hele 29 prosent over snittet i undersøkelsen ligger prisene på de undersøkte varene i Norge. De baltiske landene er billigst, mens de tidligere østblokklandene Tsjekkia og Ungarn følger tett bak. Både sigaretter og bensin gjør du lurt i å handle i Baltikum. I Skandinavia er Finland billigst på dagligvarene i undersøkelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.