Nordmenn betaler mest

Norge er det dyreste handlelandet i en prisundersøkelse fra 18 europeiske land.

Handleposene koster mindre å fylle i andre europeiske land enn Norge.
Handleposene koster mindre å fylle i andre europeiske land enn Norge. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Priser på 48 produkter i 18 land er sjekket, og Norge kommer aller dårligst ut. Det viser undersøkelsen utført av Pricerunner Research i oktober i år. Selskapets representanter i 18 land har undersøkt dagligvarer, billettpriser og hjemmeelektronikk, og resultatet er nedslående for nordmenn hjemme, men desto mer oppløftende for de som liker å handle i andre land.

Hjemmeelektronikk

Plasma-TV og DVD-spillere er storslagere her hjemme, men nordmenn betaler dyrt for godbitene. I snitt ligger de norske prisene i undersøkelsen ni prosent over snittet for de 18 landene. Billigst hjemmeelektronikk får du i Tyskland, Østerrike og Storbritannia. Danske varer er de billigste i Skandinavia.

Dagligvarer

Drikke, mat og andre dagligvarer er også et sorgens kapittel for norske lommebøker. Spesielt på grunn av høye avgifter på alkohol og tobakk. Hele 29 prosent over snittet i undersøkelsen ligger prisene på de undersøkte varene i Norge. De baltiske landene er billigst, mens de tidligere østblokklandene Tsjekkia og Ungarn følger tett bak. Både sigaretter og bensin gjør du lurt i å handle i Baltikum. I Skandinavia er Finland billigst på dagligvarene i undersøkelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer