Reisemål 2019:

Nordmenn bytter Spania med Skandinavia

Nordmenns reiselyst er høy og stabil, men sommeren 2019 planlegger flere å bytte ut feriefavoritten Spania med land i Skandinavia.

HIT REISER NORDMENN: Mange bytter ut Spania med Skandiavia i sommer, skal vi tro Virkes siste spørreundersøkelse. Foto: Nitin Dhumal
HIT REISER NORDMENN: Mange bytter ut Spania med Skandiavia i sommer, skal vi tro Virkes siste spørreundersøkelse. Foto: Nitin Dhumal Vis mer
Publisert

Omtrent sju av ti av oss planlegger å ta sommerferie i år, og reiselysten blant nordmenn har ligget stabilt på rundt samme andel siden 2013, viser ferske tall fra Virkes reiselivsundersøkelse.

Av dem som planlegger å ta sommerferie, har 60 prosent intensjoner om å legge turen til utlandet. Også denne andelen har vært stabil de siste årene, men den er noe lavere i år enn i fjor.

Den mest dramatiske endringen ligger i destinasjonen for utenlandsreisene våre.

– Folk fortsetter å reise til charterfavorittene Hellas, Kroatia og Italia, men tallene viser at flere vil legge utenlandsferien til skandinaviske land i år, sier Astrid Bergmål, leder for Virke Reiseliv.

– Spania er fremdeles feriefavoritt, men flere enn før planlegger å bytte bort Spania med Sverige eller Danmark, fortsetter hun.

Påvirket av rekordvarme

Ifølge tallene fra reiselivsundersøkelsen planlegger 29 prosent å tilbringe hele eller deler av sommerferien i Spania. Det er 5 prosentpoeng færre enn i fjor. Andelen som vil ta turen til nabolandene våre Sverige og Danmark øker på sin side med henholdsvis 4 og 5 prosentpoeng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer