Nordmenn endrer reisemål

Oslo (NTB-Geir Lillesund): Nordmenn endrer reisemål etter opptøyene i Midtøsten. Reiser er avbestilt, mens andre er ombestilt til andre feriemål.

Publisert
Sist oppdatert

Opptøyene i Midtøsten

Den danske regjeringen råder folk til ikke å reise til Egypt, Marokko eller Tunisia nå. Ville du reist? (Avsluttet)
Nei(58%) 272
Ja(36%) 168
Vet ikke(7%) 33
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


- I dag har vi mottatt ti avbestillinger til Egypt, og jeg ser ikke bort fra at det kan komme flere, sier daglig leder i Star Tour, Jørn Kristiansen, til NTB mandag.

- En del av dem som har henvendt seg til oss, har vært urolige for utviklingen, og jeg tror det er avgjørende hva som skjer det første døgnet fram til tirsdag formiddag. Mange teller på knappene om de vil gjennomføre sine ferieturer til Midtøsten, sier Kristiansen.

Vil til Egypt

Også MyTravel, som er markedsføringsselskap for Ving og Saga, fikk mandag henvendelser fra kunder som har bedt om praktiske råd. Noen har valgt å booke om sine reiseopplegg til andre feriemål, opplyser salgsdirektør Christian Grønli i MyTravel til NTB.

- Og vi har sågar hatt folk på tråden som har bestilt ferietur til Egypt, sier Grønli, som sier at Ving og Saga for tiden bare har reiseopplegg til ett sted i Midtøsten. Det er Hurghada på Rødehavkysten. Her er det stille og fredelig ifølge gjester og turoperatørens stedlige representanter.

Hjertelig velkommen

Den danske regjering har kommet med råd om at folk ikke bør reise på ferie til Egypt, Marokko og Tunisia på grunn av alt bråket etter Muhammed-tegningene. Ifølge danske aviser står nå vel 3.000 dansker uten vinterferieopplegg, og turoperatørene har på kort sikt problemer med å skaffe alternative reiser. Kanskje legger noen av dem ferieturen til Norge.

- Vi er svært varsomme med å skulle profittere på terrorfrykt. Selv om Norge oppfattes som et trygt reisemål, rammes vi i likhet med andre internasjonale reisemål av nedturer i internasjonalt reiseliv som følge av økt terrorfrykt, sier informasjonssjef Hilde Solheim i Reisebedriftenes Landsforening (RBL) til NTB.

Danskene har i alle år vært faste gjester i fjellheimen i vinterferieperioden, og Solheim er glad for at den danske og norske vinterferieperioden ikke lenger er i samme periode.

Hun understreker at dansker selvsagt er hjertelig velkommen til Norge, men tror at situasjonen nå etter publiseringen av Muhammed-tegningene like godt kan ramme reiselivsbransjen i Norge negativt fordi folk ser at norske symboler angripes.

>> Les mer om reiseråd og sikkerhet på DinSide Reise


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer