Nordmenn er sære på ferie

Tre av ti vil helst feriere uten andre turister.

For mange er ferien tiden for fred og ro. Foto: PHOTOPQR/LE TELEGRAMME
For mange er ferien tiden for fred og ro. Foto: PHOTOPQR/LE TELEGRAMME Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tre av ti nordmenn vil helst unngå andre turister når de er på ferie. Aller helst prøver vi å styre unna egne landsmenn - og tyskere. Mens dansker irriterer oss minst, viser en undersøkelse utført for Hotels.com.

Hvem ønsker seg ikke en strand helt for seg selv? Det er dessverre et ønske som er vanskelig å oppfylle, med mindre du har såpass mye penger å bruke på ferien, at du kan leie deg en feriebolig med privatstrand.

For de fleste av oss må dele stranda med andre soltørste turister. Det er det ikke alle som synes er like gøy.

Vil ikke møte naboen

Tre av ti prøver å unngå andre utenlandske turister når de er ute og reiser. Og undersøkelsen InFact har gjort for Hotels.com, der 1.028 nordmenn ble intervjuet, viser at aller hardest prøver vi å unngå andre nordmenn.

Dansker mest populære

Etter andre nordmenn kommer tyskerne dårligst ut, og de blir spesielt mislikt av menn. Tyskere er minst populære blant folk i Oslo (5,7 prosent) og i Midt-Norge (5,6 prosent). Men svenskene kommer dårligst ut i den yngste gruppen 18-24 år hvor 7 prosent prøver å unngå dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer