Uværet Daniel

Nordmenn evakuert

Norske turister rammet av monster-nedbør i Hellas.

KAOS: Uværet Daniel skapte store ødeleggelser på Skiathos. Foto: Reuters
KAOS: Uværet Daniel skapte store ødeleggelser på Skiathos. Foto: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det voldsomme været som har rammet den greske ferieøya Skiathos påvirker også norske turister. Noen av de norske gjestene bodde på fire av hotellene som er hardest rammet av ekstremværet.

Flere av turistene må flyttes til et tryggere område på øya.

MUGGVEKST: Mugg i vannflaska er et veldig sikkert tegn på at flaska bør få seg en vask. Men vet du egentlig hvordan den bør vaskes? Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

- Vi har cirka 190 norske gjester på hele øya, og et fåtall av disse måtte flyttes til andre hoteller da ekstremværet inntraff, sier Beatriz Rivera, kommunikasjonssjef i Apollo, til DinSide.

Vanskelig evakuering

Også danske gjester er rammet, skriver den danske avisa Ekstra Bladet.

Til avisa sier Glenn Bisgaard, som er salgsdirektør i Apollo:

- De fire hotellene befinner seg i et område der det har kommet mye nedbør. Dette påvirker både strømforsyningen og sanitærforholdene, sier han.

Uværet førte til at lokale myndigheter utstedte et reiseforbud.

- Noen av hotellene for eksempel har fått gjørme i bassenget som følge av den store mengden regn som har falt.

Veiene på øya har også blitt påvirket av den store mengden vann. Dette har gjort det vanskeligere å flytte gjestene til andre hoteller.

- Apollo Norge flyr til Skiathos på lørdager, så vi har ikke måttet kansellere noen avganger grunnet stormen, sier Rivera, og forteller videre:

- Som Glenn Bisgaard sier så er fokuset vårt nå på å bistå gjestene våre som er der nede, parallelt med at det pågår et grundig og intenst arbeid med å kartlegge status på hotellene, infrastrukturen o.l.

Flyr som planlagt

Ekstremværet «Daniel» herjer med tordenvær og voldsomme nedbørmengder i Hellas og krevde menneskeliv og enorme materielle skader.

- Vi jobber tett med lokale myndigheter og forholder oss som alltid til deres føringer og råd. Vår neste planlagte avreise er førstkommende lørdag, og inntil videre gjennomføres denne som planlagt.

Skulle endringer forekomme vil vi selvfølgelig ta direkte kontakt med berørte kunder, avslutter Beatriz Rivera.

Har du et tips til meg i denne saken?

Har du et tips til meg i denne saken?

Hei, jeg heter Odd Roar Lange og er reiseekspert og -journalist for DinSide og Dagbladet. Har du et tips om uværet i Hellas og følgene av denne. Eller ønsker å fortelle din historie på Norges største forbrukernettsted DinSide.no? Eller har du en opplevelse, et spørsmål eller et smart forslag som andre bør få kjennskap til?

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer