- Nordmenn ferierer lengre vekk

Oslo (NTB-Geir Lillesund): - Spennende reisemål står for tur i år: Kapp Verde-øyene vest for Afrika, Egypt som kommer for fullt, og Kroatia med sine mange familievennlige ferieformer, mener Rolf Forsdahl.

Publisert
Sist oppdatert

Han er reisebransjedirektør i Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH), og har førstehånds informasjoner om «gamle» reisemål og nye trender - slik de registreres fortløpende hos landets turoperatører og reisebyråer. Årets reiselivsmesse på Lillestrøm er over, og Forsdahl kan overfor NTB filosofere en smule om hva som blir foretrukne reisemål for nordmennene i år.

- Nå tror jeg ikke vi generelt får se så store forskjeller i reisemønsteret i år sammenlignet med fjoråret, men jeg tror at vi får se enda klarere markering av at ferie- og fritidstrafikken er globalisert og at nordmenn trekker enda lengre vekk for å nyte nye aktiviteter i sin ferie, sier Forsdahl.

Danmark og Middelhavet

For svært mange nordmenn er Danmark og middelhavsregionen foretrukne reisemål om sommeren, mens mange vil til Sørøst-Asia og Karibia om vinteren.

- Men jeg tror at vi i år kommer til å se et økt antall reiser til Egypt, og jeg antar at vi også får en sterk økning til USA - dels på grunn av den lave dollarkursen, sier Forsdahl.

Og vi kommer til å reise enda lenger enn til USA, mener reisebransjedirektøren, som tror at Argentina kommer opp i år, og også vekst i reiser til Brasil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer