UDs reiseråd

Nordmenn flest velger Norge

Undersøkelse viser at folk flest følger UDs reiseråd og dropper utenlandsferien i år.

REISERÅD: Det er ikke anbefalt å reise til Spania med dagens reiseråd. Her fra Tenerife. Foto: NTB
REISERÅD: Det er ikke anbefalt å reise til Spania med dagens reiseråd. Her fra Tenerife. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En undersøkelse gjennomført av Respons analyse på vegne av Fremtind i slutten av mai, viser at 85 prosent av de spurte oppgir at de vil følge reiserådene til UD. Sommerplanene er å bli hjemme, dra på bilferie eller på hytta.

Samtidig sier noen at de vil reise utenlands uansett.

Både for de som vil tilbringe ferien i Norge eller i et annet land, gjelder det å følge en del råd, påpeker assisterende helsedirektør Espen Nakstad.

Dette sier reiserådet

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Dette reiserådet gjelder til 1. juli 2021.

Det er samtidig noen unntak for land og regioner i Norden og land i EØS/Schengen-området som har lav smitte og defineres som gule land: Akkurat nå er dette flere regioner i Finland, Island og Grønland.

Også Malta har nå så lave smittetall at de etter alt å dømme vil bli unntatt fra reiserådet i løpet av kort tid.

De fleste reiseforsikringer gir ikke dekning dersom du reiser til et land det er utstedt reiseråd mot - som per i dag altså er de fleste land i verden. Europeiske Reiseforsikring har derimot valgt å gi kundene gyldig reiseforsikring i EU, Schengen-området og Storbritannia fra og med 27. mai.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer