Nordmenn hamstrer feriereiser

Oslo (NTB-Geir Lillesund): Etter fjorårets dårlige sommer nærmeste hamstrer vi feriereiser. Vi vil se eksotiske steder, seile med cruisefartøy, se storbyer og slappe av i spa-anlegg.

Publisert
Sist oppdatert

Slike konklusjoner kan trekkes av en markedsundersøkelse som markeds-analyseselskapet Visendi har gjort for turoperatøren Star Tour. Hele 74 prosent av oss planlegger en utenlandsferie i løpet av de neste 12 månedene, og det er en økning på 16 prosent fra en tilsvarende måling i 2007.

Ofte er det stor sprik mellom hva folk ønsker seg og planlegger til hva de egentlig gjør. Men undersøkelsen fra Visendi viser at åtte av ti norske har reist på utenlandsferie én eller flere ganger de siste 12 måneder, og dette viser en reell økende aktivitet til utlandet i markedet sammenlignet med målingen i mai 2007. Storbyferie var her ledende ferieform (36 prosent) foran Syden-ferie (28,5 prosent)

Vår hverdag

Å reise har lenge hvert en del av vår hverdag. En reise gir muligheter for opplevelser, og dem gir vi ikke fra oss så lett.

Varierende økonomiske forutsetninger og hendelser griper inn på våre ferievalg, men reisebransjens erfaringer tilsier at vi aldri oppgir slike valg. Vi kan utsette dem, velge andre feriemål enn først tiltenkt, og vi kan se etter rimelige alternativer. Men av gårde reiser vi, og de siste års fremvekst av flyselskaper med billigbilletter gjør ikke vår aktivitet mindre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer