Nordmenn hater feriefylla

...men oi, for en dobbeltmoral vi har.

Publisert
Sist oppdatert

Ingenting irriterer nordmenn på reise mer enn folk som drikker for mye alkohol, viser en fersk undersøkelse.

Nær halvparten av oss, 48 prosent, mener medpassasjerer som drikker for mye alkohol er det største irritasjonsmomentet når vi er på reise, ifølge en undersøkelse Flytoget har gjennomført om nordmenns reisekultur.

Nesten hver tredje av de spurte - 28 prosent - oppgir dårlig kroppslukt og dårlig ånde hos medpassasjerene som nest mest irriterende, mens 22 prosent mener folk som blokkerer midtgangen i fly eller tog ved av- og påstigning er det tredje mest irriterende når de er ute og reiser.

Bedre enn andre

- Litt over halvparten av befolkningen i Norge opplever at vi er hensynsfulle når vi er ute og reiser. Alt tyder på at vi som reisende kan gjøre mye for å hjelpe hverandre til en bedre reise, sier kommunikasjonssjef i Flytoget, Lena A. Nesteby.

Nordmenn hater feriefylla - så lenge de ikke drikker selv da... Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Nordmenn hater feriefylla - så lenge de ikke drikker selv da... Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer


Det viser seg nemlig at det er en viss uoverensstemmelse mellom eget selvbilde og andres oppfatning; mens 89 prosent av de spurte oppfatter seg selv som svært hensynsfulle på reise, svarer 55 prosent at andre nordmenn er flinke til å ta hensyn.

- Folk friskmelder seg selv, men vi reagerer i stor grad på hverandre. Det tyder på at vi bør være mer oppmerksom på hva vi selv reagerer på, og at vi bør ha større oppmerksomhet rettet mot skikk og bruk på reise, kommenterer Lena Nesteby.

Forretningsfolk verst

Forretningsreisende og ungdom er de som blir oppfattet som minst hensynsfulle i undersøkelsen, ifølge svarene til 44 prosent av de spurte (22 prosent + 22 prosent).

Svært få, bare 5 prosent av de spurte, mener kvinner tar for lite hensyn til sine medpassasjerer, mens menn oppfattes som noe verre av 10 prosent av de spurte.

Om det er noen trøst, mener 49 av de spurte at nordmenns reiseatferd tross alt er blitt bedre de siste årene.

Din mening

Er normenn dobbeltmoralistiske med tanke på feriefyll? (Avsluttet)
Ja, vi drikker mer enn vi tror(67%) 445
Vet ikke, vi er vel ikke alle like (26%) 169
Nei, vi oppfører oss(7%) 47
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer