Nordmenn hater feriefylla

...men oi, for en dobbeltmoral vi har.

Publisert
Sist oppdatert

Ingenting irriterer nordmenn på reise mer enn folk som drikker for mye alkohol, viser en fersk undersøkelse.

Nær halvparten av oss, 48 prosent, mener medpassasjerer som drikker for mye alkohol er det største irritasjonsmomentet når vi er på reise, ifølge en undersøkelse Flytoget har gjennomført om nordmenns reisekultur.

Nesten hver tredje av de spurte - 28 prosent - oppgir dårlig kroppslukt og dårlig ånde hos medpassasjerene som nest mest irriterende, mens 22 prosent mener folk som blokkerer midtgangen i fly eller tog ved av- og påstigning er det tredje mest irriterende når de er ute og reiser.

Bedre enn andre

- Litt over halvparten av befolkningen i Norge opplever at vi er hensynsfulle når vi er ute og reiser. Alt tyder på at vi som reisende kan gjøre mye for å hjelpe hverandre til en bedre reise, sier kommunikasjonssjef i Flytoget, Lena A. Nesteby.

Det viser seg nemlig at det er en viss uoverensstemmelse mellom eget selvbilde og andres oppfatning; mens 89 prosent av de spurte oppfatter seg selv som svært hensynsfulle på reise, svarer 55 prosent at andre nordmenn er flinke til å ta hensyn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer