Nordmenn i Phuket får hjelp

Oslo (NTB): Prester, krisepsykologer og en representant for utenrikstjenesten har etablert et senter for pårørende ved Phuket International Hospital.

Publisert
Sist oppdatert

Sjømannskirken og Europeiske Reiseforsikring vil i løpet av mandag ha 10-12 medarbeidere som jobber ut fra dette krisesenteret.

Europeiske tar seg av folk som har mistet nødvendige eiendeler som pass og kredittkort. Bård Bjerkaas fra konsulatet utsteder pass, mens prestene Hilde Sirnes og Stein Vangen fungerer som krisepsykologer. Den store utfordringen er å registrere savnede som ikke har meldt seg.

Skadesjef Harald Hollerud i Europeiske sier til NTB at de seks medlemmene i selskapets helseteam, derav fire krisepsykologer, kom til Bangkok mandag morgen. Etter et møte i selskapets kontorer samme formiddag drar de seks til Phuket med fly klokken 14 norsk tid.

37 rapporter

Informasjonssjef i Europeiske, Emma Elisabeth Vennesland, sier til NTB at det er kommet 37 konkrete meldinger til Alarmsentralen i København. De fleste meldingene kommer på vegne av familier, slik at det handler om drøyt hundre personer.

– Vi har fått innmeldt mange skadde og dessuten fem savnede. Det er familiemedlemmer som er kommet bort fra de øvrige i familien. De fleste meldingene dreier seg om folk som har mistet alt de hadde med seg, også pass, kredittkort og penger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer