Nordmenn ikke skadd etter jordskjelv

...men noen vil reise hjem.

Publisert
Sist oppdatert

Reiseselskapene Star Tour, Ving og Apollo har ikke fått meldinger om skadde nordmenn etter at et kraftig jordskjelv rystet flere greske ferieøyer tirsdag morgen.

Skjelvet er foreløpig målt til 6,3 på Richters skala, og hadde sitt episenter sør for Rhodos.

Flere tusen turister og fastboende løp skremte ut i gatene, men det er ikke kommet meldinger om store skader eller skadde. Skjelvet var spesielt sterkt på Rhodos.

- Klokken 6.30 ble vi vekket av rystelser. Mange hoteller valgte med det samme å evakuere gjestene. Vi sendte reiseledere ut til alle hotellene i Rhodos by for å informere om situasjonen og sjekke hvordan gjestene hadde det. Flere hadde opplevd situasjonen som ubehagelig, opplyser plassjef på Rhodos, Brian Søndergaard i Apollo.

Vil reise hjem

Fra øya Lindos.  Foto: Wonderful Greece
Fra øya Lindos. Foto: Wonderful Greece Vis mer


Apollo har 689 norske reisende på Rhodos, og alt skal stå bra til med dem.

Heller ikke Ving, som har 1.720 norske kunder på øya, har fått meldinger om sterke reaksjoner. Enkelte kunder hos Star Tour har imidlertid gitt uttrykk for at de ønsker å reise hjem til Norge.

- Vi har 621 norske gjester på Rhodos. Noen av dem har sagt at de muligens vil reise hjem. Vi har fått meldinger om sprekker i veggene på enkelte hoteller, men det er foreløpig ikke meldt om skadde personer, sier presseansvarlig Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour til NTB.

Tilbake i feriestemning

Helen Begby, presseansvarlig i Apollo, sier til NTB at situasjonen på Rhodos er tilbake til det normale etter jordskjelvet.

- Vi har fått meldinger om at folk nå er tilbake på stranden og i feriestemning, selv om jordskjelvet selvsagt er formiddagens store samtaleemne. På ett av våre hoteller har skjelvet ført til sprekker i betongen. Kundene her vil få tilbud om å bytte hotell. Ellers er det foreløpig ingen som har ønsket å reise hjem, sier Begby til NTB.

Heller ikke Utenriksdepartementet har fått meldinger om skadde etter jordskjelvet, opplyser kommunikasjonsrådgiver Kristin Melsom.

Skjelvet var også nokså sterkt på Kreta, Samos og Santorini, men ingen nordmenn har meldt om skader derfra.

Halvparten av alle jordskjelv i Europa skjer i Hellas.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer