Nordmenn ikke skadd etter jordskjelv

...men noen vil reise hjem.

Publisert
Sist oppdatert

Reiseselskapene Star Tour, Ving og Apollo har ikke fått meldinger om skadde nordmenn etter at et kraftig jordskjelv rystet flere greske ferieøyer tirsdag morgen.

Skjelvet er foreløpig målt til 6,3 på Richters skala, og hadde sitt episenter sør for Rhodos.

Flere tusen turister og fastboende løp skremte ut i gatene, men det er ikke kommet meldinger om store skader eller skadde. Skjelvet var spesielt sterkt på Rhodos.

- Klokken 6.30 ble vi vekket av rystelser. Mange hoteller valgte med det samme å evakuere gjestene. Vi sendte reiseledere ut til alle hotellene i Rhodos by for å informere om situasjonen og sjekke hvordan gjestene hadde det. Flere hadde opplevd situasjonen som ubehagelig, opplyser plassjef på Rhodos, Brian Søndergaard i Apollo.

Vil reise hjem

Apollo har 689 norske reisende på Rhodos, og alt skal stå bra til med dem.

Heller ikke Ving, som har 1.720 norske kunder på øya, har fått meldinger om sterke reaksjoner. Enkelte kunder hos Star Tour har imidlertid gitt uttrykk for at de ønsker å reise hjem til Norge.

- Vi har 621 norske gjester på Rhodos. Noen av dem har sagt at de muligens vil reise hjem. Vi har fått meldinger om sprekker i veggene på enkelte hoteller, men det er foreløpig ikke meldt om skadde personer, sier presseansvarlig Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer