Nordmenn kutter i reisebudsjettet for sommeren

Mens nordmenn i gjør seg klar for sommer i eget land, regner nesten fem av ti med å bruke mindre penger i år. Ikke siden 2013 har feriebudsjettet vært lavere.

DRAMATISK KUTT I FERIEBUDSJETTET: Nordmenn har ikke hatt så lavt feriebudsjett siden 2013. I snitt planlegger vi å bruke 13.411 kroner på årets ferie. I fjor var dette beløpet 19.841 kroner. Mange satser på egen eller familiens hytte, andre velger bobil eller camping. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
DRAMATISK KUTT I FERIEBUDSJETTET: Nordmenn har ikke hatt så lavt feriebudsjett siden 2013. I snitt planlegger vi å bruke 13.411 kroner på årets ferie. I fjor var dette beløpet 19.841 kroner. Mange satser på egen eller familiens hytte, andre velger bobil eller camping. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det viser en undersøkelse som Ipsos har gjort på vegne av DNB.

Nesten halvparten (45 prosent) av de spurte sier de skal bruke mindre penger på ferie denne sommeren enn i fjor. Det er dobbelt så mange som tidligere år.

40 prosent regner med å bruke omtrent like mye som i fjor, mens 5 prosent anslår at de vil bruke mer.

I snitt planlegger respondentene å bruke 13.411 kroner på årets ferie. I fjor var dette beløpet 19.841 kroner.

– Ikke siden vi begynte målingen i 2013 har beløpet vært lavere. Til sammenligning var beløpet på 19.841 kroner i 2019 og 22.090 i 2018, sier forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB.

Nærmere tre av fem sier at den planlagte sommerferien har blitt kansellert eller avbestilt, som følge av korona.

25 prosent oppgir en vanskeligere økonomisk situasjon som årsak til at man må avlyse eller gjøre om på årets ferieplaner.

Håper folk benytter tilbudet

På grunn av reiserestriksjonene har regjeringen oppmuntret nordmenn til å dra på norgesferie. Direktør Astrid Bergmål i Virke Reiseliv tror ikke nødvendigvis det er automatikk i at folk som avlyser utenlandsferien, bruker pengene i Norge i stedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer