Nordmenn markerer hjemme

Drammen (NTB): De fleste av oss planlegger å tilbringe årets nyttårsaften hjemme i våre egne stuer. Og planene var lagt før bølgetragedien rammet Asia, skriver Drammens Tidende.

Publisert
Sist oppdatert

I en meningsmåling som Markedsinfo gjennomførte for avisen før søndagens katastrofe, svarte halvparten at de kom til å tilbringe overgangen til det nye året hjemme. Men da hadde så mye som 17 prosent ikke bestemt seg, skrev avisen torsdag.

– Dette var vel å merke før monsterbølgen rammet Sørøst-Asia andre juledag og naturkatastrofen med alle dens ufattelige tragedier la en solid demper på enhver feststemning. Det var altså før oppfordringen kom om å sende penger til flodbølgeofre i stedet for å kaste dem bort på fyrverkeri, het det videre.

– Hadde meningsmålingen vært gjennomført nå, tyder alt på at «hjemmebasert nyttårsmarkering» ville vært enda mer statistisk dominerende, tilføyde Drammens Tidende. Likevel opplyser omtrent hver fjerde av de spurte i meningsmålingen at hun eller han skal på fest eller i selskap hos andre.

Menn og kvinner er stort sett samstemte i sitt syn på hva de ønsker å gjøre nyttårsaften, går det fram av målingen fra Markedsinfo. Unntaket er at flere kvinner enn menn ennå ikke hadde bestemt seg for hvordan årsskiftet skulle markeres, da målingen ble gjort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer