Beste ferieland

Nordmenn reiser mest til Spania og Sverige

Spania og Sverige er på en delt 1. plass når nordmenn skal på ferie.

JA, VI ELSKER SVERIGE: Hvor reiser nordmenn mest på ferie? Spania må dele førsteplassen med Sverige, begge med 1,1 millioner feriereiser fra Norge i 2018. Bildet er av badehuset i Varberg, sør for Göteborg. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
JA, VI ELSKER SVERIGE: Hvor reiser nordmenn mest på ferie? Spania må dele førsteplassen med Sverige, begge med 1,1 millioner feriereiser fra Norge i 2018. Bildet er av badehuset i Varberg, sør for Göteborg. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At nordmenn elsker harryhandel er ingen hemmelighet - heller ikke at vi bruker stadig mer penger på grensehandel (og ja, med den gunstige kursen på svenskekrona i disse dager så er potensialet for gode kjøp stadig bedre).

Tradisjonelt sett har nordmenn vært veldig glad i Spania som ferieland - og det er vi fortsatt.

Men vi er like glad i Sverige som ferieland:

Ifølge Statistisk sentralbyrå, fikk Spania og Sverige begge 1,1 millioner feriereiser fra Norge i fjor.

Alle elsker Spania

Nordmenn er ikke alene om å like å feriere i Spania:

Ifølge Eurostats reisestatistikker, som forteller hvor innbyggere i hele EU foretrekker å reise, er Spania det landet i EU som har desidert flest overnattinger fra utenlandsreisende, fulgt av Storbritannia på andreplass, Italia på tredjeplass og Frankrike på fjerdeplass. Dette er altså favorittene for alle europeere sett under ett.

Men for nordmenn er det Danmark som har tredjeplassen på lista med de mest populære ferielandene i 2018.

Storbritannia er på fjerdeplass for nordmenn - og Italia, som er på fjerdeplass på europastatistikken, er kun på en sjuendeplass på topplista til nordmenn.

Favorittene er langt fra billigst

Det er imidlertid verken Spania, Sverige, Storbritannia, Italia, Danmark eller Frankrike som kan tilby de rimeligste reisene, i alle fall ikke dersom målet er storbyferie i Europa:

Ifølge en fersk prisundersøkelse, må du sette kursen øst i Europa for de billigste storbyferiene - med unntak av Portugal. Mer om billigste land for storbyferie kan du lese i denne prisundersøkelsen.

Og vi elsker USA og Thailand …

USA og Thailand var de mest populære feriedestinasjonene for nordmenn utenfor Europa.

Hit gikk det henholdsvis 193.000 og 142.000 feriereiser i 2018, ifølge SSB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer