Nordmenn rømmer landet: - Fullt trykk

- Dårlig og kaldere vær trigger reiselysten.

POPULÆRT: Gran Canaria er en av nordmenns favoritter på vinteren. Foto: Shutterstock / NTB
POPULÆRT: Gran Canaria er en av nordmenns favoritter på vinteren. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kulda og snøen har gjort sitt inntog flere steder i landet, og mandag ble det meldt om snøkaos på Østlandet.

Nå kan reisebyråene avsløre at kulda trigger nordmenns reiselyst.

- Det første snøværet fører som regel til at reiselysten mot varmere strøk øker. Når vi ser snøen lave ned og mørketida er over oss Norge, drømmer vi oss bort til sommervarme i andre land. Det ser vi hvert år både når det gjelder søketrender og bestillinger, forteller Anne Mørk-Løwengreen, kommunikasjonssjef i TUI Norge, til DinSide.

- Vi merker, som vanlig, at dårlig og kaldere vær trigger reiselysten og bestillingene øker, forklarer markeds- og administrasjonssjef i Ticket, Ellen Wolff Andresen, til DinSide.

FORSVINNER: En god del bagasje forsvinner eller kommer forsinket frem etter flyreiser. Derfor kan det være lurt å gjøre dette før du sender bagasjen! Video: Storyblocks / Embla Hjort-Larsen. Vis mer

- Fullt trykk

Marie-Anne Zachrisson i Ving forklarer at været påvirker både trafikktallene på ving.no og salgstallene.

- Når vi våknet i går til den første snøen i går minner den oss på hva vi har i vente de neste månedene. Det får både meg og mange av våre kunder å lengte til varmere breddegrader, sier hun til DinSide.

Også Apollo opplever en salgsøkning.

- Forrige uke hadde vi en salgsøkning på 15 prosent mot uka før, og i går var det fullt trykk hele dagen - både på telefon og i trafikk inn til nettsidene våre. Ser vi på gårsdagen (mandag) isolert sett mot forrige mandag var økningen på 20 prosent, forteller Beatriz Rivera, kommunikasjonssjef i Apollo, til DinSide.

«Granca» holder koken

Hos Apollo er det Gran Canaria som er den soleklare storfavoritten, etterfulgt av Tenerife og Fuerteventura.

- Kanariøyene i seg selv utmerker seg hvert år som nordmenns vinterfavoritter - så dette kommer ikke som noen stor overraskelse, sier Rivera.

Hos Ticket, Ving og Tui er det også Gran Canaria som topper listene.

- Det er de samme destinasjonene som går igjen med små justeringer, forteller Andresen.

REISE: Dersom du har med innsjekket bagasje, er det flere ting som er viktig å passe på, spesielt et klistremerke. Video: Celina Stamper / Storyblocks Vis mer

Apollo oppfordrer folk som ønsker å reise bort i vinter til å være tidlig ute.

- Spesielt hvis man ønsker å reise i fellesferiene, som juleferien og vinterferien. Her er det stor pågang allerede. For jule- og nyttårsukene er salget til Gran Canaria eksempel opp over 30 prosent mot fjoråret, forteller Rivera.

Hun fortsetter:

- Har man muligheten til å reise utenfor fellesferiene er det naturligvis da man kan spare mest mulig penger. Prisnivået på reiser styres alltid av etterspørsel.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer