Nordmenn rømmer

Her kan du gjøre et kupp akkurat nå. Se de billigste restplassene.

HIT GÅR REISEN: Nordmenn flykter fra glatte fortau, snørekorder og sibirkulde. Mange ender opp her, på Gran Canaria. Foto: Odd Roar Lange
HIT GÅR REISEN: Nordmenn flykter fra glatte fortau, snørekorder og sibirkulde. Mange ender opp her, på Gran Canaria. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Året 2024 startet med voldsomme snøfall over store deler av Sør-Norge. Den etterfølges av sterk vind som skaper nye problemer. Og som ikke dét var nok: Nå kommer sibirkulda som en iskald hånd over store deler av landet.

Har du allerede tenkt tanken om å bli årets første værflyktning bort fra Vinter-Norge? I så fall er du ikke alene. Nordmenn stikker av fra vinterværet.

PASS PÅ KJÆLEDYRET: Hvert år mottar forsikringsselskapet meldinger om brannskadde kjæledyr som følge av vedfyring hjemme. Disse forhåndsreglene bør du følge. Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks. Vis mer

Utslitt av snøen

- De store snømengdene ser ut til å ha en direkte påvirkning på reiselysten til nordmenn, både når det gjelder å bestille årets sommerferie og vinterferie. De som kanskje har sittet på gjerdet ser ut til å ha fått en dytt i ryggen, en rygg som kanskje allerede er ganske utslitt på grunn av all snømåkingen i det siste, sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen.

Beatriz Rivera, kommunikasjonssjef i Apollo bekrefter den samme tendensen:

- Det er ingen tvil om at snøstorm og sibirkulda har satt fart på nordmenns reiselyst. Så langt denne uken har vi en salgsøkning på 50 prosent mot uka i forveien. I romjula var det i tillegg først og fremst årets sommerferie majoriteten sikret seg, mens den største andelen av reiser som er blitt bestilt de siste to dagene er restplasser og vinterferien. Ser vi totalt sammenliknet mot samme tid i fjor, da januar var en rekordmåned, er salget også opp 15 prosent.

Totalt er nå 8 av 10 vinterreiser solgt fra hele landet, men det er fortsatt mulig å gjøre noen gode reisekupp hvis det rykker i reisefoten. De beste kuppene finner man naturligvis i januar og februar frem mot vinterferien. I tillegg er det gunstige priser på kun flybilletter!

Reiseøkning

- Om de ikke flykter sånn umiddelbart, så planlegger de i hvert fall flukten. Bestillinger har økt med nesten 50 prosent sist uke sammenliknet med uka før. 6 av 10 bestillinger gjelder vintersesongen. Vi ser også at søketallene har gått i taket.

Hit reiser vi

- I vinter er det Gran Canaria som er det store trekkplasteret, men vi ser at også Kapp Verde blir stadig mer populær og øker mest. Ellers er det de øvrige Kanariøyene, Tenerife og Lanzarote som er mest aktuelle for nordmenn som ofte foretrekker å fly kortest mulig til sol og varme, sier Anne Mørk-Løvengreen.

Det samme gjelder hos Apollo:

- Best solgte reisemål totalt for vinteren er ikke overraskende de store klassikerne Gran Canaria, Tenerife og Fuerteventura. Det mest overraskende er at de to nærmeste avgangene til Sharm el Sheikh har blitt revet vekk de siste dagene. Helgens flyvning er nå helt full, og både vinterferien og påska selger unna i rekordfart, forteller Beatriz Rivera.

Restplasser

Samtidig som reiselysten øker, sender reisearrangørene mange av prisene nedover. Priskrigen etter nyttår gjør at du kan få sydenreiser akkurat nå med over 40 prosents avslag. DinSide har sjekket reiser fra flere norske byer. Og de som har anledning til å bestemme seg raskt og kan reise på kort varsel vil kunne gjøre et sydenkupp.

De fleste vinterreiser til syden fra hele landet er allerede solgt, men det er fortsatt mulig å få drømmen innfridd dersom det rykker i reisefoten. De beste kuppene finner man naturligvis i januar og februar frem mot vinterferien. I tillegg er det gunstige priser på kun flybilletter, for dem som vil ordne overnatting på egen hånd.

Reisekupp akkurat nå

Dato Avreise Reisemål Pris Reisearrangør
10. januarTrondheimLas Palmas6128TUI
14. januarKristiansandPlaya del Inglés10345TUI
7. januarOsloTenerife3998Apollo
6. januarBergenPlaya del Inglés5298Apollo
7. januarStavangerTenerife3795Ving
13. januarStavangerGran Canaria5745Ving
6. januarÅlesundGran Canaria9845Ving
30. januarKristiansandPlaya del Inglés8621TUI

Prisene gjelder for en person i en uke. Reisene kan være utsolgt etter at pristesten ble gjennomført 3. januar 2024

Har du et tips om værflukten akkurat nå?

Har du et tips om værflukten akkurat nå?

Hei, jeg heter Odd Roar Lange og er reiseekspert og -journalist for DinSide og Dagbladet. Har du et tips om været og værflukten, og ønsker å fortelle din historie på Norges største forbrukernettsted DinSide.no? Eller har du en opplevelse, et spørsmål eller et smart forslag som andre bør få kjennskap til?