Nordmenn slipper coronatesting og karantene

Island gjør unntak fra reglene for reisende fra land de regnes som trygge, deriblant Norge.

ISLAND-FERIE? Fra og med 16. juli blir det enklere for nordmenn når de skal reise inn i Island. Foto: NTB Scanpix
ISLAND-FERIE? Fra og med 16. juli blir det enklere for nordmenn når de skal reise inn i Island. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Islandske myndigheter varsler at Norge som ett av flere land, fjernes fra lista over land med høy risiko relatert til Covid-19.

Dette betyr i praksis at nordmenn fra og med torsdag 16. juli er unntatt fra landets karantene- og testregler.

Derfor slipper nordmenn karantene

Det er for reisende fra Norge i tillegg til Danmark, Finland og Tyskland dette unntaket gjelder for.

- Vår beslutning om å la reisende fra disse fire landene komme inn uten unødig tyngende forholdsregler er et resultat av analyser av våre egne data og dataene som er tilgjengelig for oss fra disse landene, som alle har svært lave forekomster av smittespredning i samfunnet, sier sjefsepidemiolog Thorolgfur Gudnason på myndighetenes egne nettsider.

Fra 15. juni har kravet for turister som ankommer Island at de enten må i fjortendagers karantene, eller testes for covid-19 ved ankomst til landet. Dette slipper altså nordmenn fra og med torsdag.

Det er samtidig et krav at den reisende ikke har besøkt et område som regnes for å ha høy risiko i løpet av de siste fjorten dagene før ankomst til Island.

NYE REISERÅD: Her er landene du kan reise til. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

Lave smittetall

Ifølge islandske myndigheter er det per i dag 12 kjente tilfeller av smitte i landet.

Landets sjefepidemiolog mener samtidig at de er liten fare for at turister kan bli store smittekilder på Island ettersom de vanligvis ikke samhandler med lokalbefolkningen på en måte som bidrar til smitte.

En undersøkelse gjort av Pollstat på oppdrag fra Icelandair, viser at 54 prosent av nordmenn som har svart på undersøkelsen, anser det som trygt å reise til Island i sommer.

I alt 1.911 personer har vært smittet siden coronapandemien startet, og ti personer har dødd som følge av smitten, ifølge worldometers.info.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer