Reiseråd og innreiseregler

Nordmenns feriedrøm blir neppe oppfylt

Flere ønsker seg til Hellas i sommer, men per nå møter ikke landet kravet for å bli satt på gult nivå.

SOMMERFERIE I HELLAS: Flere nordmenn ønsker seg til Hellas i sommer. Foto: Halvard Alvik, NTB
SOMMERFERIE I HELLAS: Flere nordmenn ønsker seg til Hellas i sommer. Foto: Halvard Alvik, NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en undersøkelse gjennomført av Apollo oppgir 70 prosent at de skal på en utenlandsreise i år, og majoriteten ønsker seg til Hellas, skriver Apollo i en pressemelding.

- Vi forstår godt at nordmenn lengter tilbake til Hellas. Landet har tronet topplista år etter år, og mange har for lengst funnet sin favoritt-øy de gjerne vil tilbake til. Det lover godt for et land som er helt avhengig av turismen, forteller Beatriz Rivera, kommunikasjonssjef i Apollo.

Nordmenn kan reise

Travel CNN skriver at innbyggere fra EU, USA, Storbritannia, Israel, Serbia og Emiratene kan besøke Hellas uten karanteneplikt, hvis de kan fremvise en negativ coronatest, tatt 72 timer før avreise - eller et bevis på at de er fullt vaksinerte. Dette gjelder også for nordmenn, og de tre andre landene i EØS.

Hellas turistminister, Harry Theoharis forteller at landet åpner opp for turisme for fullt den 14. mai.

- Inntil da gjelder karantenebegrensningene for nasjoner som har lov til å reise til Hellas, forteller Theoharis.

Høye smittetall

I en pressemelding la EU-kommisjonen, mandag, frem et forslag om å øke grensen til 100 smittede per 100 000 innbyggere for reisende mellom EU-land.

Per i dag er tallet for hvor lav smitten bør være for innreise fra et land til et annet på 25 smittede per 100 000 innbyggere, for de siste fjorten dagene. Disse tallene basere også Norge seg på.

Hellas sine smittetall ligger for høyt i forhold til Norges grenser for å sette et land til gult nivå. Med 351,25 smittede per 100.000 innbyggere, for de siste fjorten dagene, ligger landet også over grensen som EU-kommisjonen anbefaler.

Dermed spøker det for nordmenns feriedrøm i sommer.

- Reis innenlands

Det gjenstår også å se om man vil la fullvaksinerte reise fritt innen EU og EØS dersom EU-kommisjonens anbefaling blir tatt til følge. I Norge ble det onsdag åpnet for at vaksinerte kan foreta seg reiser innenlands.

Da statsminister Erna Solberg på onsdagens pressekonferanse ble spurt om fullvaksinerte allerede nå kan begynne å planlegge utenlandsferie i juli eller august, lød svaret som følger, ifølge NTB:

- Jeg anbefaler Norge som ferieland. Hvis ikke må du ha gode avbestillingsforsikringer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer