Nordmenns vinterfavoritt skal bli grønn

Sharm el Sheikh vil satse på miljøvennlig turisme.

Sharm el-Sheikh har blitt et kjemperesort - på bekostning av miljøet. Det skal det gjøres noe med. Foto: Ian Sewell
Sharm el-Sheikh har blitt et kjemperesort - på bekostning av miljøet. Det skal det gjøres noe med. Foto: Ian Sewell Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Egypt er en av de tre store vinterfavorittene for nordmenn som vil bytte ut snø og is med en uke med sol og sommer. Det er Kanariøyene, Thailand eller Egypt som er mest populære reisemål.

Turistene som velger Egypt reiser stort sett enten til Hurghada eller Sharm el Sheikh. Sistnevnte er det største av de to resortene. I løpet av de to siste tiårene har Sharm el Sheikh blitt et stort turistmål med drøssevis av store hoteller, og et sentrum fullt av turistrestauranter og barer. I dag finnes det over 60.000 hotellsenger i Sharm el Sheikh.

Utviklingen har definitivt gått ut over miljøet, noe som er grunnen til at National Geographic Travelers ekspertpanel ga Sharm el Sheikh dårlig skussmål og en plassering i bunnsjiktet da de skulle rangere 133 reiesemål.

"Sharm el Sheikhs flotte beliggenhet er monopolisert av prikk like hotellresorts."Hovedproblemet for Egypts Rødehavskyst er at naturen, og spesielt de flotte korallrevene, ikke blir tatt vare på, mener ekspertene. (Les mer om rangeringen her.)

Både Sharm el Sheikh og Hurghada er kjente for sine dykke- og snorklemuligheter. men hvilket sted er best å reise på ferie til? Vi fikk hjelp til å finne det ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.