Nordnorge og Svalbard

Midnattsol, storslagen natur og nordnorsk humør. Trenger du flere grunner til å vende nesa nordover? I så fall er det bare å lese videre.

Publisert
Sist oppdatert

Lofoten, Ishavskatedralen og Nordkapp er typiske turistmagneter i vår nordlige landsdel. Men det finnes mye annet spennende å gjøre oppe i nord. Her er Finnmark, Troms, Nordland og Svalbards alternativer:

FINNMARK

Dra ut på Kongekrabbesafari i Øst-Finnmark, hvor du kan møte kongekrabber på opptil 15 kilo. Med to meters avstand fra tå til tå skjønner vi at det gjelder det å holde seg unna klypa til denne kjempen. Safarien inkluderer selvfølgelig smaksprøver av denne delikatessen, og et multimediaforedrag der du lærer mer om havmonsteret. Kongekrabbesafari arrangeres hele året, og kan også kombineres med havrafting, dykking og hundekjøring, for å nevne noe.

Ekstern lenke:Arctic Adventure Resort

Fra DinSide Reise:Krabbenes konge.

I sommer kan du dra på havfiske i Kjøllefjorden på Nordkinnhalvøya. Båtturen går forbi havklippen Finnkirka på vei ut til fiskefeltet. Her biter både torsk, sei, hyse, kveite steinbit og mye mer. Få fisken filetert og nedfryst, slik at du kan ta den med hjem. Det er selvfølgelig også muligheter for å fortære fisken når du kommer i land igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer